Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn

Försäkringar

Kävlinge kommun har flera grundläggande försäkringar som täcker de flesta områden kommunen berörs av. Kommunens olycksfallsförsäkring är speciellt relevant för dig med barn och ungdomar, då den innefattar alla barn och ungdomar som är verksamma i Kävlinge kommun. Försäkringen gäller under verksamhetstid samt under den direkta resan till och från verksamheten.

Vem gäller olycksfallsförsäkringen för?

Kävlinge kommuns olycksfallsförsäkring gäller för alla elever, barn, ungdomar och andra grupper inom kommunens verksamhetsområde. En olycksfallsskada är den kroppsskada som den försäkrade ofrivilligt drabbats av genom en plötslig yttre händelse (ett utifrån kommande våld mot kroppen). Denna försäkring som kommunen tecknat gäller inte för sjukdom.

Omfattning

För elever och ungdomar gäller försäkringen enbart under skoltid/verksamhetstid och den direkta resan fram och tillbaka mellan bostad och aktivitetsplats. Föräldrar som vill ha ett fullgott försäkringsskydd över hela dygnet för sitt barn rekommenderas därför att komplettera med en egen sjuk- och olycksfallsförsäkring.

De barn som är placerade i familjehem, eller personer placerade i kontaktfamiljer och stödfamiljer samt personer med insatser enligt LSS, är heltidsförsäkrade (dygnet runt).

Läs mer om vilka som är försäkrade och vad försäkringen omfattar.PDF

Upplever du att kommunen brustit i sitt kommunala uppdrag på något annat sätt än vad som täcks in av olycksfallsförsäkringen, kan du lättast kontakta berörd verksamhet inom kommunen och berätta om vad du upplever som felaktigt. Verksamheten hjälper dig sedan med vilket försäkringsbolag som ska kontaktas.

Gäller ditt ärende en kroppsskada, är det dock alltid Protector försäkringsbolag som ska kontaktas. Se nedan kontaktuppgifter "vid skada och/eller vårdskada".

Tidigare försäkringsgivare olycksfall

Vid skada och vårdskada

Skadan anmäls till Protector (försäkringsnummer 356265) via en e-tjänst på deras webbplats,öppnas i nytt fönster välj ansvarsförsäkring. Det går även bra att kontakta dem via 08-410 637 00 eller skador@protectorforsakring.se.

Kom ihåg att ni själva anmäler skadan till Protector. Ni ska även skicka en kopia till berörd verksamhet efter att ni anmält ärendet till Protector, dessa kan skickas till berörd nämnds funktionsbrevlåda via mail - kontaktuppgifter här.

  • Skador som inträffat före 1 maj 2015 ska anmälas till det försäkringsbolag som Kävlinge hade avtal med när skadan uppstod.
  • Skador uppkomna efter 1 maj 2015 anmäls till Protector.


Uppdaterad 2020-07-13

 

E-post
kontakt@kavlinge.se

Telefonnummer
046-73 90 00

Organisationsnummer: 21 20 00 1058

 

Postadress
Kävlinge kommun
Verksamhetens namn
244 80 Kävlinge

Besöksadress
Kullagatan 2, Kävlinge

 

Öppettider
Måndag 08.00 - 16.30
Tisdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 16.30
Torsdag 08.00 - 16.30
Fredag 08.00 - 15.00

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER

Facebook logga