Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn

Skolbibliotek 

Biblioteket på Söderparkskolan

Årets skolbibliotek 2017

Söderparkskolans skolbibliotek är ett av elva skolbibliotek i kommunen som tillsammans fått utmärkelsen Årets skolbibliotek 2017länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Om skolbiblioteket

Söderparks skolbibliotek ligger mitt i skolan! Alla klasser har nära till biblioteket. Här finns för närvarande drygt 4000 böcker, alla registrerade i bibliotekets katalog. Biblioteket är bemannat en stund dagligen av vår bibliotekarie Maria Bolmehag eller av läraren Viveka Magnusson.  Maria och Viveka deltar aktivt i vårt skolarbete med bokprat, undervisning i informationssökning och källkritik med mera. Alla klasser har sin egen bibliotekstid, då finns Maria eller Viveka på plats och kan hjälpa eleverna med tips om böcker eller annat. Elever och lärare kan alltid låna och beställa böcker själva via utlåningsdatorn. Vill du söka efter någon bok, klicka på skolbibliotekens kataloglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Informationssökning

I skolbiblioteket kan du få hjälp med att söka efter information på nätet eller i böcker. Här är en bra startsida om du ska söka informationlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster för ett skolarbete.

Läshjälp

Om någon elev behöver ett talbokstillstånd från MTMlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster kan Maria hjälpa till med att skaffa det. Om man har ett talbokstillstånd kan man enkelt söka och lyssna på talböcker via appen Legimus.

Vill du kontakta biblioteket? Maila då till Maria Bolmehag

Sök vidare på skolbibliotekens gemensamma sidor där du hittar boktips, söktips med mera.

Läs gärna bloggen Biblioteksbubbellänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, där tipsar vi om böcker och skriver om vad som händer på våra skolbibliotek i kommunen.

Vill du ha överblick över ditt barns lån är det lätt att logga in på http://bookitpubskol.kavlinge.se/web/pub/welcomelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster . Klicka på Böcker hemma.
Som lånekortsnummer går det bra att använda barnets personnummer ÅÅMMDDXXXX. Pinkoden är densamma som när de lånar. Klicka på lånekortet. Här kan du också söka efter böcker och reservera.


Uppdaterad 2020-02-18

 

E-post
kontakt@kavlinge.se

Telefonnummer
046-73 90 00

Organisationsnummer: 21 20 00 1058

 

Postadress
Kävlinge kommun
Verksamhetens namn
244 80 Kävlinge

Besöksadress
Kullagatan 2, Kävlinge

 

Öppettider
Måndag 08.00 - 16.30
Tisdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 16.30
Torsdag 08.00 - 16.30
Fredag 08.00 - 15.00

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER

Facebook logga