Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn

Skolbibliotek

Tolvåkerskolan har för tredje året i rad fått utmärkelsen "Skolbibliotek i världsklass". 2017 fick också hela skolbiblioteksteamet i kommunen utmärkelsen "Årets länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsterSkolbibliotek"länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Maria Bolmehag, bibliotekspedagog

Mediateket

Tolvåkerskolans Mediatek

MEDIATEKET är öppet och bemannat under hela skoldagen. Här kan du låna böcker eller tidningar, söka information och få hjälp med informationssökning och källkritik. Du kan läsa läxor eller bara sitta ner i våra sköna fåtöljer och koppla av.

I mediateket finns Sydsvenskanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster som ges ut dagligen. Vi har också tidningen 8 sidorlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster som kommer ut en gång/vecka. Även Illustrerad vetenskaplänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster som kommer ut en gång/månad finns i mediateket.

Måndag, tisdag och torsdag är det studiehandledning i mediateket kl 15.40

Låneregler

Du lånar själv vid utlåningsdatorn. Det behövs inget lånekort utan du lånar med ditt personnummer och en personlig pinkod. Lånetiden är normalt fyra veckor med möjlighet till omlån om boken inte är beställd av en annan låntagare. Om en bok är utlånad kan den reserveras på självutlåningsdatorn eller hos bibliotekarien. Bibliotekarien kan beställa material från andra skolor i kommunen. Förlorad bok ersätts av låntagaren.

Om du vill kolla dina lån, söka eller reservera en bok, klicka på skolbibliotekets kataloglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

MIK

I mediateket kan du få hjälp med informationssökning, källkritik och källvärdering.

Här är en bra startsida om du ska söka information för ett skolarbete. Så här skriver du en källförteckningPDF.

Vi använder oss av skolverketslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster material vid informationssökning. Kolla Källans planscher om informationssökning hänger i mediateket och i klassrummen. Hämta gärna Kolla Källans kort med informationssökningstips i mediateket.

Elever på Tolvåkerskolan kan få en personlig inlogg till ne.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Fråga din lärare eller kom in på mediateket så hjälper vi dig.

Läshjälp

Om någon elev behöver ett talbokstillstånd från Legimuslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster kan Maria hjälpa till med att skaffa det. Om man har ett talbokstillstånd kan man enkelt söka och lyssna på talböcker via appen Legimus. På mediateket kan du även låna en MP3-spelare laddad med en talbok om du är i behov av det.

Alla Tolvåkerskolans elever har en inlogg till Inläsningstjänstlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och tillgång till Intowords.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

​Skolbibliotekens gemensamma information

Sök gärna vidare på skolbibliotekens gemensamma sidor där du hittar boktips, söktips, lärarsidor med mera.

Läs gärna bloggen Biblioteksbubbellänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, där tipsar vi om böcker och skriver om vad som händer på våra skolbibliotek i kommunen.

Vill du kontakta bibliotekarien? Maria Bolmehag

Aktuellt på MEDIATEKET:

Bokcafé

Vårens datum är:

  • 4 februari med tema "Fantastik och skräck"
  • 11 mars med tema "Vänskap och kärlek"
  • 7 maj med tema "Våra bästa tips"

Bokcafé börjar kl 15.30 och varar till ca16.30 i Mediateket. Maria och Emma berättar om böcker i olika teman medan vi fikar. Alla som kommer får en bok. Välkomna!


Uppdaterad 2020-02-18

 

E-post
kontakt@kavlinge.se

Telefonnummer
046-73 90 00

Organisationsnummer: 21 20 00 1058

 

Postadress
Kävlinge kommun
Verksamhetens namn
244 80 Kävlinge

Besöksadress
Kullagatan 2, Kävlinge

 

Öppettider
Måndag 08.00 - 16.30
Tisdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 16.30
Torsdag 08.00 - 16.30
Fredag 08.00 - 15.00

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER

Facebook logga