Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn

Kustområdet Barsebäckstrand

Hur kan kustområdet kring Barsebäckstrand utvecklas och göras mer attraktivt?

Kustområdet är en viktig del av Kävlinges attraktionskraft för både invånare och besökare. Nu utreds hur attraktiviteten kan öka, till exempel genom kvalitén på skyltning, möjligheter till att äta och dricka, parkeringsplatser, skick på gångstråk och tångröjning.

– Utvecklingen av kustområdet är ett långsiktigt projekt som sträcker sig över de kommande 20-30 åren. Medborgardialogerna genomförs för att utreda hur attraktiviteten, tillgängligheten och aktiviteterna kring området kan öka, säger Pia Almström, kommunstyrelsens ordförande.

Medborgardialog 30 augusti

Under kvällen delades deltagarna in i grupper som fick arbeta med sex olika scenarion för området, baserade på arbetet som gjordes under våren och sommaren. Följande scenarion diskuterades:

  • Business as usual
  • Camping ++
  • Badidyll 1910
  • Aktivitetscenter
  • Konst- och kulturcenter
  • Natur och vandring

Projektgruppen har presenterat förslagen för den strategiska beredningen. Tillsammans med de kommentarer som inkommit kommer ett förslag att läggas fram till kommunstyrelsen under hösten. Förslaget ska ligga till grund för en upphandling av kommande entreprenör för de verksamheter som kommunen vill ska finnas på Barsebäckstrand i framtiden. Information om upphandlingen kommer att publiceras på kommunens webbplats.

Länk till film med presentatiorna länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Medborgardialog 8 juni

Ett femtiotal personer fanns på plats på medborgardialogen för att diskutera hur kuststräckan kan utvecklas. Områden som diskuterades var bland andra sport och rekreation, aktiviteter för yngre, möjligheterna till ett kallbadhus och en konst- och kulturutställning samt kuststräckan som helhet.

Synpunkter som framkomPDF

Bakgrund

Området kring Barsebäckstrand kommer under senhösten 2017 ingå i en innovationsupphandling. Medborgardialogerna fungerar som underlag till den. Utöver de två medborgardialogerna har det även genomförts en enkät på plats med motsvarande frågor under sommaren.

Uppdaterad 2017-10-10