Tyck till om Kävlinge kommun
Nyheten är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Kävlinge är Sveriges KvalitetsKommun!

På tisdagskvällen på Kvalitetsmässans invigningsgala blev det klart att det är Kävlinge kommun som är Sveriges KvalitetsKommun.

– Det känns fantastiskt kul att Kävlinge uppmärksammas med utmärkelsen Sveriges KvalitetsKommun. Utmärkelsen är viktig för bilden av Kävlinge och ett kvitto på det arbete vi gör för att utveckla kommunen och den kommunala servicen, säger Pia Almström, kommunstyrelsens ordförande.

– Det är så klart jätteroligt att vår kommun uppmärksammas och det är tack vare alla medarbetares engagemang som vi har fått utmärkelsen, säger Mikael Persson kommundirektör.

Till Sveriges KvalitetsKommun utses den kommun som lyckats bäst med att utveckla demokrati, service, arbetsmiljö och företagsklimat. Det är Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) som vartannat år utser Sveriges KvalitetsKommun och vinnaren presenteras på Kvalitetsmässan i Göteborg den 3–5 november. I juryn sitter representanter från bland annat Saco, Vision, NCC, Swedbank och SKL. Nominerade till Sveriges KvalitetsKommun 2015 var, förutom Kävlinge, Borås, Eskilstuna, Helsingborg, Karlstad och Västerås.

Juryns motivering

”En tydlig resultatstyrning med uppföljningar utifrån brukarens perspektiv, har bidragit till effektiva verksamheter och en god servicekvalitet. Kävlinge har erhållit utmärkelsen Sveriges Kvalitetskommun 2015 i hård konkurrens. Kommunen utmärker sig genom att både chefer och medarbetare är bärare av en stark resultatkultur, där tydliga mål hjälper verksamheterna att leverera tjänster med mycket hög kvalitet till Kävlingeborna.”

Läs mer om Sveriges kvalitetskommun och Kävlinge kommuns kvalitetsarbete

Uppdaterad 2015-11-04

Besöksadress: Kullagatan 2 i Kävlinge
Postadress: Kävlinge kommun, 244 80 Kävlinge

046-73 90 00