Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn
Nyheten är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Tyck till om hur kommunen ska arbeta för en fritid för alla

Hur ska Kävlinge kommun arbeta för att skapa förutsättningar till en rik, utvecklande och meningsfull fritid för alla? Nu kan du som invånare lämna synpunkter på kommunens kultur- och fritidspolitiska program!

Utkast till kultur- och fritidspolitiskt programPDF

Det kultur- och fritidspolitiskt programmet innehåller politikernas ambitioner med kultur- och fritidsverksamheten i kommunen. Ytterst är syftet att skapa förutsättningar för att människor i Kävlinge har en rik, utvecklande och meningsfull fritid.

Programmet ska ge inriktningen för utvecklingen inom kultur och fritids verksamheter, tydliggöra prioriteringar och politiska ställningstaganden. Det ska verka som en vägvisare vid beslut och ge en tydlighet kring den politiska viljan i förhållande till samhället och andra aktörer. Programmet är viktigt inte minst i ljuset av det faktum att kultur- och fritidsverksamhet med ett undantag idag helt saknar statlig och regional styrning via lag eller förordning. Ett kommunalt politiskt beslutat kultur- och fritidspolitiskt program ger den stadga och tydliget som är nödvändig för en effektiv styrning och ledning.

Lämna dina synpunkter via e-post till kulturfritid@kavlinge.se eller via brev till Kävlinge kommun, Kultur och fritid, 244 80 Kävlinge, senast den 12 oktober. Föreningsrepresentanter är inbjudna att diskutera utkastet med kommunens politiker vid ett dialogmöte den 3 oktober. Är du föreningsrepresentant kan du anmäla dig till dialogmötet. Anmälan till dialogmötelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Bakgrund

Programmet ryms inom delstrategin Tillsammans för en bra livsmiljö som i sin tur är en del av kommunens övergripande utvecklingsstrategi. Kävlinge kommuns vision är att bli Skånes bästa boendekommun och utvecklingsstrategin har tagits fram för att säkerställa att arbetet med att förverkliga visionen leder i rätt riktning.

Vid ett dialogmöte mellan kommunens ledande politiker och föreningsrepresentanter hösten 2016 framkom också önskemål från föreningslivet om att kommunen måste bli tydligare med att uttrycka sin långsiktiga ambition kring kultur- fritids- och föreningsverksamhet. Under året som gått har ett utkast till det kultur- och fritidspolitiska programmet utarbetats.

Uppdaterad 2017-09-13

 

E-post
kontakt@kavlinge.se

Telefonnummer
046-73 90 00

Organisationsnummer: 21 20 00 1058

 

Postadress
Kävlinge kommun
Verksamhetens namn
244 80 Kävlinge

Besöksadress
Kullagatan 2, Kävlinge

 

Öppettider
Måndag 08.00 - 16.00
Tisdag 08.00 - 16.00
Onsdag 08.00 - 16.00
Torsdag 08.00 - 16.00
Fredag 08.00 - 15.00

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER