Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn

Handboll utan gränser

När Kävlinge handbollsklubbs flicklag-02 förra året hade för få spelare frågade de rivalerna i Löddeköpinge om en sammanslagning. Det var ett beslut som visade sig bli en framgång enligt Ola Jacobsson, tränare för Kävlinge HK.

18 spelare från lag F-02/01 står uppradade.

Laget F-02/01 består numera av spelare från både Kävlinge och Löddeköpinge.

– Kävlinge ligger som vi vet bra till, ibland lite för bra. Både Kävlinge och Löddeköpinge har ett bra aktivitetsutbud för ungdomar men vi tappar dem till storklubbarna i grannkommunerna
när de blir äldre.

Under fjolåret hade laget F-02 bara tio spelare i Kävlinge, medan det motsvarade laget i Löddeköpinge bara hade sex spelare. Då tog Kävlinge initiativ till en sammanslagning.

– Frågan mottogs väl av både klubben och föräldrar. Vi har ju alla ett gemensamt intresse att behålla ungdomarna inom kommunen så länge som möjligt.

I början var det sociala umgänget och att undvika att grupperingar bildades en utmaning. Det gällde även samspelet eftersom laget fick börja om från början med spelupplägget.

– Men det har gått väldigt bra! Sportsligt tog vi oss förra säsongen till steg fyra av fem i ungdoms-SM och många av spelarna har lärt känna varandra och blivit nära vänner.

Den största vinsten är att ungdomarna kan fortsätta spela i kommunen. En utmaning på sikt är dock att hålla föreningarna flytande.

– Det finns inte samma frivilligorganisation som tidigare, idag har alla mycket att stå i och det är svårt att få tid över. Det behövs fler ledare och halltider för att verksamheten ska fungera optimalt.

I år har klubben utökat sammanslagningen till att också gälla laget F-01.

– Vi kommer att spela i två serier, det ger spelarna mycket matchtid! Till våren ska vi resa utomlands på ett träningsläger – allt för att hålla ihop och erbjuda en utmanande och rolig handbollsupplevelse.


Uppdaterad 2018-01-10