Tyck till om Kävlinge kommun

Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn

Malmö FF startar idrottsakademi tillsammans med Korsbackaskolan

Från och med hösten 2018 får Korsbackaskolan i Kävlinge en ny fotbollsinriktning. Idrottsakademin kommer till en början att innefatta 25 elever i varje årskull.

Bild på ansvariga.

Planeringen inför höstens uppstart pågår febrilt. Från vänster: Jörgen Ohlsson, akademinstruktör, Niklas Skoog, akademinstruktör, Mats I Svensson, rektor och Jan-Olov Kindvall, ansvarig MFF för akademin.

– Samarbetet med MFF ser vi som en möjlighet att skapa goda förutsättningar för fler ungdomar att kombinera studier med fysisk aktivitet. Det är en satsning för att få fler elever att nå kunskapsmålen. All forskning visar att fysisk aktivitet bidrar till bättre skolresultat, vår förhoppning är också att de akademianslutna eleverna kommer inspirera resten av skolan till att röra sig mer. Samarbetet med fotbollen är ett första steg, vi ser gärna fler, säger Camilla Mårtensen, bildningsnämndens ordförande.

Eleverna ansöker genom en genomgå en uttagning och provträning. Uttagningen inför hösten 2018 görs måndagen 19 mars klockan 13.00-15.00 på Högalids IP i Kävlinge. Idrottsakademin utgör inte en egen klass, utan eleverna sprids ut i de ordinarie klasserna. Fotbollsträningen kommer också till största del att bedrivas utanför ordinarie skoltid, då även Malmö FF:s tränare närvarar.

Den 14 februari kl 18.00 är intresserade elever, pojkar och flickor födda 2005, och deras vårdnadshavare välkomna till ett informationsmöte som hålls i Korsbackaskolans aula.

– Vi vill ha elever med hög ambitionsnivå för skola och fotboll som har en positiv attityd och engagerade vårdnadshavare. Målet är att eleverna ska komma in på gymnasieskolans nationella program och samtidigt utvecklas som fotbollsspelare. Det handlar inte om att vara bäst på fotbollsplanen, inte heller om att vara bäst i skolan. Det handlar om att visa intresse och engagemang för både skolarbete och fotboll och en vilja att utvecklas inom båda områdena., säger Mats I Svensson, rektor.

– Vi har ett koncept med 12 års erfarenhet som fungerar väldigt väl och vi vill, i rätt takt, sprida det till så många kommuner som möjligt. Vi är mycket glada för det engagemang och intresse som man visat från Kävlinge kommun för att få igång verksamheten redan i år, säger Jan-Olov Kindvall, ansvarig för Malmö FF:s samhällsengagemang.

Inbjudan till informationsmötePDF

Korsbackaskolan i Kävlinge blir Malmö FF:s 13:e fotbollsakademi (mff.se)länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Uppdaterad 2018-02-09

Besöksadress: Kullagatan 2 i Kävlinge
Postadress: Kävlinge kommun, 244 80 Kävlinge

046-73 90 00