Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn

Rådet för Trygghet och Hälsa

Rådet för Trygghet och Hälsa, nedan kallat RTH, är ett tvärsektoriellt samverkansforum för strategiska frågor och projekt inom områdena trygghet, säkerhet och folkhälsa.

I forumet ingår representanter för Kävlinge kommun, Polismyndigheten, Räddningstjänst Syd, Svenska Kyrkan och övriga, kommunala intresseorganisationer. Genom att sammanföra dessa representanter tillvaratas den kompetens, erfarenheter och de personella resurser som finns hos rådets medlemmar gällande brottsförebyggande arbete.

Rådets övergripande uppgift är att samordna åtgärder för att långsiktigt motverka brott och otrygghet samt att främja säkerhet och tolerans. Målet är att medborgarna i Kävlinge kommun ska få leva i en kommun som upplevs som trygg och fri från brottslighet. Fullständig arbetsbeskrivning för RTH hittar du här.PDF

RTH sammanträder fyra gånger per år. Har du en fråga som du vill att RTH ska ta upp, tveka inte att mejla sakerhet@kavlinge.se.

Kommande projekt

  • Priset för ökad trygghet och tolerans - utlyses i april
  • RTH besöker vårmarknaden
  • Säkerhetsdagar för årskurs 8 - maj

Kävlinge är en trygg och säker kommun

Kävlinge kommun har kommit långt i sitt säkerhets- och trygghetsskapande arbete, och även i oberoende mätningar placerar vi oss bra när det kommer till trygghet och brottslighet. År 2017 placerade vi oss som den femte tryggaste kommunen i Skåne (plats 14 nationellt) enligt Sveriges kommuners och Landstings mätning Öppna jämförelserlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, och även Polisens årliga Trygghetsmätning visade på en nedåtgående trend när det kommer till brottslighet och otrygghet i kommunen.

Vi kan med andra ord vara mycket stolta över vår kommun, och känna oss trygga när vi är ute och upplever den!

Samverkansöverenskommelse med Polisen

Utöver RTH, har Kävlinge kommun en separat, nära samverkan med Polisen. Denna samverkan tar sig formen i en samverkansöverenskommelse, som sträcker sig över tre år. Varje år ska dessutom ett medborgarlöfte skrivas, vilket gemensamt skrivs under av Kommunstyrelsens ordförande och LPO Kävlinges områdeschef.


Uppdaterad 2020-01-03

 

E-post
kontakt@kavlinge.se

Telefonnummer
046-73 90 00

Organisationsnummer: 21 20 00 1058

 

Postadress
Kävlinge kommun
Verksamhetens namn
244 80 Kävlinge

Besöksadress
Kullagatan 2, Kävlinge

 

Öppettider
Måndag 08.00 - 16.30
Tisdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 16.30
Torsdag 08.00 - 16.30
Fredag 08.00 - 15.00

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER

Facebook logga