Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn

Finalister 2019

Presentation av de fyra finalisterna i Årets Företagare 2019:

Ease Hud & Spa
Ica Maxi Löddeköpinge
Joe´s Garage
Nordic Concrete

 

Ease Hud & Spa

Carina Persson är finalist till Årets företagare 2019. – Jag är jätteglad! Jag känner mig redan som en vinnare som klarat mig igenom det finmaskiga nätet. Kul att det sammanföll med vårt 15-årsjubileum.

I närheten av järnvägsstationen i Kävlinge, på Mårtensgatan 26, ligger Ease Hud & Spa. Företaget startades av Carina Persson 2004. Hon har ett holistiskt tänk och både använder och säljer ekologiska produkter. I salongen spelas lugn instrumental musik.

– Vi erbjuder en harmonisk miljö. Här får du tillfällen att bli omhändertagen och känna ro.

Gott rykte och även bra läge lockar kunder från kommunerna Lund, Staffanstorp och Lomma. Några är ända från orterna Glumslöv, Torekov och Ljungbyhed.

Ansiktsbehandlingar, färgning av fransar och bryn samt massage är populärast. Det finns även mer avancerade behandlingar så som IPL (ljuspulser) och epilering. Till kundkretsen hör både kvinnor och män. Åldersspannet är brett, men de flesta är kvinnor mellan 20-60 år. Kundtryggheten är viktig Carina Persson och hennes två anställda är alla auktoriserade hudterapeuter och med i Sveriges hudterapeuters riksorganisation, SHR.

– Det säkerställer en hög kunskapsnivå, etiska regler och behandlingsskadeförsäkring med mera, säger Carina, som har en bakgrund som sjuksköterska.

– Kunderna ska känna sig trygga och veta att de får hög kvalitet. Vi brinner för det vi gör och vill dela med oss av vår kunskap, stötta i förändring, besvara frågor och ge hjälp.

Skön stabilitet

2018 omsatte bolaget 2,9 miljoner kronor och hade en vinst på 308 000 kronor. Resultatet för år 2019 har vid intervjutillfället. ännu inte sammanställts.

– Allting hitintills pekar på en stabil utveckling, säger Carina. Kurvan har gått stadigt uppåt. Den stabiliteten är skön, för då kan vi lugnt tuffa vidare.

Ica Maxi Löddeköpinge

– Att vara i final i Årets företagare i Kävlinge kommun känns bra i både mage och hjärta. Vi är glada och tacksamma, säger Thomas Börjesson, chef på Ica Maxi stormarknad på Center Syd i Löddeköpinge.

Ica Maxi i Löddeköpinge har funnits sedan 2000. Thomas Börjesson blev chef 2015. Den viktigaste resursen ett företag har är personalen menar han.

– Vi är ett lag. Tillsammans gör vi det möjligt. Medarbetarna är duktiga och gör ett jättebra jobb! Det är ett bra gäng.

På fyra år har personalstyrkan vuxit till 140. Och butikens omsättning har ökat med cirka 100 miljoner. Den beräknas omsätta 455 miljoner på livsmedel 2019.

– Vi har haft en fin utveckling och fin lönsamhet över tid. Vi har byggt om för cirka 22 miljoner på ett par år. Vi investerar för att möta morgondagen. Det gäller att vara modern och våga utveckla sin affär, säger Thomas Börjesson.

Nu är butiken miljögodkänd och har inga freoner i kyl- anläggningen. De senaste åren har butiken också skaffat kök, börjat med catering och öppnat Maxi fisk och skaldjur. Det packas även matkassar som levereras hem till kunder eller hämtas.

– Pendlare på E6:an kan lägga ordrar på kvällen och hämta sina matkassar dagen efter.

Sedan slutet av 2019 kan kunder hämta paket från Schenker i Ica Maxis förbutik, vid spel och information.

Värnar om det lokala

– Vi värnar om det lokala och har mat från lokala odlare så mycket som möjligt.

Exempelvis säljs morötter från Lödde, bröd från Södervidinge och jordgubbar från Borgeby. Butiken har ett samarbete med Lions och sponsrar även fler.

– Sedan två år tillbaka så sponsrar vi Team Rynkeby och Barncancerfonden. Vi fortsätter också sponsra lokala föreningar. Det kan vara allt från handboll, simning, kanot till fotboll.

Joe’s Garage

Björn och Staffan Aronsson på Joe’s Garage har hjälpt Jaguar- ägare i Norden med bilar, service och reservdelar sedan 1990. Nu är företaget i final i Årets företagare 2019!

På Joe’s Garage i Furulund arbetar Björn och Staffan Aronsson och de övriga åtta anställda med Jaguarer från 40-talet fram till idag. 2005 var de också i final, berättar Björn.

– Det var spännande! Det blev lika många röster mellan oss och ett annat företag. De fick ha en till omröstning. Vi förlorade på snöret. Så det är jättekul att vara med igen!

– Nu är vi dubbelt så många anställda och omsätter nästan fem gånger mer. Vi kommer omsätta cirka 42 miljoner kronor 2019. Året har varit helt okej, säger Staffan.

– Vi har varit stabila under åren och har ett magiskt stort kunderlag, kommenterar Björn.

Sedan 25 år tillbaka träffas ett stort gäng Jaguarintresserade första måndagen i månaden.

– Det pratas och så meckar Björn lite i garaget och visar tekniska lösningar, säger Staffan.

Då kommer även entusiaster ända från Småland och Göteborgstrakten.

– Vi har blivit som en stor familj, säger Björn. Experiment för miljön Lokalerna på cirka 4 000 m² värms upp med hjälp av biogas samt el från vind och vatten.

– Tillsammans med Jaguarklubben ska vi bygga om en Jaguar E-type från 60-talet så den kan drivas med etanol, säger Björn. Det som står på tur sen är att konvertera till eldrift.

Firar 30 år 2020

2013 satte de ett inofficiellt världsrekord, då de ordnade en träff med 383 Jaguarer. 6 juni 2020, i samband med företagets 30-årsfirande, satsar de på ett nytt världsrekord.

– Eventet är öppet för alla, säger Björn. Det blir musikuppträdanden, spex och annat skoj.

Björn Ranelid, en av deras trogna kunder, kommer vara konferencier.

Nordic Concrete

Marcus Svensson, Nordic Concrete i Löddeköpinge, blev glatt överraskad över både nomineringen och att vara en av de fyra finalisterna i Årets företagare 2019. – Det är roligt att få ett kvitto på det vi åstadkommer.

Nordic Concrete AB ägs och drivs av grundaren Marcus Svensson med medarbetare.

– Förutom att göra ett bra jobb är vårt mål att ha en positiv anda. Vi har en familjär känsla, säger Marcus, som drog igång betongföretaget 2012.

Nordic Concrete inriktar sig primärt på Skåne, men arbetar även i Blekinge och på Västkusten. Mer än 1 miljon m² färdiga golvlösningar har levererats. Fokus är på offentlig miljö. Exempelvis har det gjutits golv till ESS Campus i Lund, Mobilia shoppingcenter i Malmö och nu är företaget i Staffanstorp på Microsofts datacenter.

– Det går väldigt bra, kommenterar Marcus Svensson.

– 2019 omsatte Nordic Concrete drygt 100 miljoner, en uppgång med drygt 50 procent. Och det blev en skälig vinst.

Företaget växte under året till 70 anställda och fick en Gasell- utmärkelse av Dagens Industri.

– Det har varit en ganska snabb resa, från att ha varit en enmansshow till ett företag i mellanstorlek.

Stabil framtid

Sedan våren 2019 är företagets kontor på Kontorsvägen 10 i Löddeköpinge. De ritade och projekterade huset i egen regi.

– Här finns plats för laddstationer till elbilar och vi förstärkte taket så vi kan ha solpaneler för framtida behov, säger Marcus.

– Vi investerade mycket i belysning, ventilation och klimatanläggning. Så det är en trivsam miljö. Vi tänker även ha ett gym.

Orderboken för 2020 är full tecknad. Detta år ser han att Nordic Concrete kommer omsätta cirka 150 miljoner kronor.

– Byggbranschen är volatil. Men levererar vi kvalitet kommer vi ha jobb. Oavsett konjunktur.


Uppdaterad 2020-01-24

 

E-post
kontakt@kavlinge.se

Telefonnummer
046-73 90 00

Organisationsnummer: 21 20 00 1058

 

Postadress
Kävlinge kommun
Verksamhetens namn
244 80 Kävlinge

Besöksadress
Kullagatan 2, Kävlinge

 

Öppettider
Måndag 08.00 - 16.30
Tisdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 16.30
Torsdag 08.00 - 16.30
Fredag 08.00 - 15.00

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER

Facebook logga