Tallgården, somatiskt boende i Dösjebro

Precis i skogsbrynet i natursköna Dösjebro ligger den hemtrevliga och villa likande Tallgården.

Gult tvåplans hus med rött tak

Boendet

Tallgården erbjuder boende med inriktning mot äldre med somatiska (kroppsliga) besvär utifrån individens behov. Här finns sammanlagt 20 lägenheter som är fördelade på två enheter. Varje lägenhet är utrustad med pentry, kyl och vårdsäng inklusive madrass, i övrigt möblerar man själv.

Tallgården omsluts av grönska och med skogen tätt inpå erbjuds gemytliga promenadstråk intill husknutarna.

Omsorg och aktiviteter

Genom fantastiska omgivningar är det lätt att ta sig ut i naturen och skogsslingan nyttjas gärna vid fint väder. I trädgården finns flera fruktträd och många odlingslådor i ögonhöjd, vilket gör att hyresgästerna lätt kan följa årstidsväxlingarna på nära håll.

Vi skapar matglädje, livslust och njutning genom dofter och smaker för att ge alla våra hyresgäster möjligheten till ökat välbefinnande och livskvalitet. På Tallgården erbjuds dagligen hemlagad väldoftande och näringsrika måltider som kan avnjutas tillsammans med andra boende.

Vi finns till för dig

På Tallgården erbjuder vi kompetent personal. På varje enhet finns tillgång till en specialistundersköterska som i samspel med övrig personal bedriver god omvårdnad på enheterna. Här finns ett nära samarbete med sjuksköterska, arbetsterapeuter, sjukgymnast samt Silviasystrar. Tallgården har vidare ett samarbete med närliggande vårdcentral.

Alla som flyttar in får en kontaktman som gör det lilla extra för dig och ansvarar för att du ska få den omsorg, vård och de aktiviteter som är anpassade efter dig och dina behov, dina önskemål och din livssituation.

Är du nöjd med innehållet på webbsidan?