Tyck till om Kävlinge kommun

Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn

Anhörigstöd

När en närstående drabbas av sjukdom, funktionshinder eller ålderssvaghet kan mycket i livssituationen förändras. Anhörigstöd är till för dig som vårdar eller stödjer en släkting eller vän som är äldre, är långvarigt sjuk eller som har funktionshinder.

Antalet timmar du vårdar eller stödjer har ingen betydelse för möjligheten att ta del av anhörigstödet. Det har heller ingen betydelse om ni bor tillsammans eller inte, utan det är din egen känsla och behov som avgör.

Kommunens uppdrag är att underlätta din vardag genom stöd, utbildning och information. Anhörigstödet är kostnadsfritt och kan exempelvis bestå av samtal, anhöriggrupp, information eller utbildning. Vilket stöd som kan bli aktuellt för dig beror på dina behov och den livssituation du befinner dig i.

Önskar du ett hembesök finns det möjlighet till detta. Alla samtal sker under tystnadsplikt och du förs inte in i några register, vilket betyder att du kan vara anonym.

För dig som stödjer en närstående

Mer information om anhörigstöd, anhörigcentrum och program riktat till dig som stödjer en person som är beroende av hemtjänst, eller mer hemtjänst, om du inte fanns.öppnas i nytt fönster


Uppdaterad 2017-12-15

Besöksadress: Kullagatan 2 i Kävlinge
Postadress: Kävlinge kommun, 244 80 Kävlinge

046-73 90 00