Aktiviteter för dig med funktionsnedsättning

Fritidens betydelse för personer med funktionsnedsättning är, precis som för alla, mycket viktig. Att man får välja själv, att den blir meningsfull och stimulerande socialt, fysiskt, och psykiskt.

Fritidsaktiviteter

Fritidsprogrammet - Kävlinge kommun

Kävlinge kommun erbjuder dig som har en funktionsnedsättning fritidsaktiviteter i grupp. Fritidsaktiviteterna hittar du i Fritidsprogrammet.

Med anledning av coronavirus (covid-19) är vårens aktiviteter i fritidsprogrammet inställda. Även vårloppet den 21 maj är inställt.

Region Skåne

På Region Skånes webbplats om fritid kan du läsa om fritidsaktiviteter som riktar sig till personer med funktionsnedsättning. Du hittar information längst ner på sidan.

Fritidsrådgivning - Region Skåne

Det är din fritid och det är du som bestämmer vad du vill göra!

Region Skåne samarbetar med kommuner, bland annat Kävlinge kommun, organisationer och föreningar.

Tillsammans planerar vi och genomför prova på tillfällen, gruppverksamhet, kultur-och fritidsaktiviteter.

Du kan få stöd i att hitta en fritidsaktivitet som passar dig.

Fritidskonsulenterna hos Barn- och ungdomshabiliteringen och vuxenhabiliteringen,Region Skåne, guidar dig vidare. Kontaktuppgifter hittar du längst ner på sidan.

Kamratkortet

Kamratkortet innebär att människor i funktionssvårigheter får ta med sig en stödperson gratis till olika verksamheter.

Att ta del av kultur- och fritidsverksamhet utan stöd är inte alltid så lätt för människor i funktionssvårigheter. Många har också svårt att hitta kamrater och vänner på fritiden. För att underlätta detta finns ett kamratkort som innebär att människor i funktionssvårigheter får ta med sig en stödperson gratis till olika verksamheter.

Ansök om kamratkortet

Du ansöker om kamratkortet på Lunds kommuns webbplats.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Var gäller kamratkortet?

Många föreningar, studieförbund, bad och så vidare är anslutna till kamratkortet.

På Lunds kommuns webbplats kan du se var kortet gäller och läsa mer om vad kortet innebär.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kontaktperson för kamratkortet

Har du frågor får du gärna ringa till Jörgen Wellsten, 046-359 51 81
stöd och aktivering, fritidsutveckling, Lunds kommun.

Är du nöjd med innehållet på webbsidan?