Tyck till om Kävlinge kommun

Dela

Tipsa en kompis
Dela på Twitter Dela på Facebook

Skolbiblioteken

Bibliotekskatalogen
Skolbibliotekens blogg

Här hittar du boktips, länktips och mycket mer. Tipsen vänder sig till elever, föräldrar och pedagoger.

Nyheter

  • Välkomna tillbaka! | 2017-08-21
    Sommarlovet är över, sommarböckerna (kanske) utlästa och terminen igång. Välkomna alla nya och gamla elever och lärare tillbaka till skolbiblioteken.
  • Sommarlån och sommarläsning | 2017-06-22
    Nu är det sommarlån på böcker från skolbiblioteken. Allt ni lånar från och med nu behöver inte lämnas förrän efter sommarlovet. Böcker från 1-6 skolorna kan lämnas på Korsbacka- respektive Tolvåkersskolan.
  • Skolbibliotek i världsklass! | 2017-06-22
    Såväl Skönadalsskolan som Tolvåkersskolan har i år fått utmärkelsen  Skolbibliotek i världsklass.

Månadens boktips - Sommar!

Guldfisken
Text: Susanna Alakoski

Det är sommarlov. Tiia och Peggi ska skrota omkring i Ystad och göra sånt som faller dem in. Vara med Harri och Jacob. Ta en tur till farmor och farfar i Finland. Och så har Tiia fått ett sommarjobb. Hon ska passa antikhandlare Mörners guldfisk och vattna hennes kaktusar. Men en morgon ligger guldfisken och guppar på ytan i skålen, och kaktusarna är alldeles mjuka och bladen bruna längst ut. Hur ska Tiia ta sig ur det här? 

Du bara
Text: Anna Ahnlund

Du, bara är en stark och romantisk berättelse om sextonåriga John som blir kär i den två år äldre Frank. Frank är oturligt nog redan är tingad av Johns storasyster Caroline. Och Caroline är van att få som hon vill. John är van att backa, men det tänker han inte göra nu. Dessutom har Frank en egen vilja. Och ett krossat hjärta i bagaget, vilket inte gör saken lättare.

Månadens länktips

Åk på Våga va dig själv-lägerlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Tyvärr inte i Skåne, men väl värt att tipsa om ändå, för dig som är 12-15 år. Lägren uppstod ur en fruktansvärd händelse, som du kan läsa om här http://www.vagavadigsjalv.se/sv/om-stiftelsen/bakgrundlänk till annan webbplats, men som blev till något bra, dvs. läger med mottot att vara dig själv och låta andra vara sig själv. 

Det händer en massa roliga saker på sommarlovet. Kolla in kommunens Sommarlovsprogram för att inte missa något!

Månadens faktabok

Alla vill ha ett bo
Text: Grethe Rottböll
Bild: Anna-Karin Garhamn

Alla djur vill ha ett bo! Men var bor de? Och hur ser det ut hemma hos dem? Här får du veta var du kan leta efter deras bon och hur nära du kan gå!

Uppdaterad 2017-06-22

Besöksadress: Kullagatan 2 i Kävlinge
Postadress: Kävlinge kommun, 244 80 Kävlinge

046-73 90 00