Tyck till om Kävlinge kommun

Dela

Tipsa en kompis
Dela på Twitter Dela på Facebook

Skolbiblioteken

Bibliotekskatalogen
Skolbibliotekens blogg

Här hittar du boktips, länktips och mycket mer. Tipsen vänder sig till elever, föräldrar och pedagoger.

Nyheter


Månadens boktips - Skräck

Nattgästen
Text: J. A. Darke
Översättning: Ingela Jernberg

Hamid ska sitta barnvakt åt sina kusiner. På nyheterna talas det om storm och en förrymd fånge i närheten. Hamids kusiner vaknar och påstår att de sett en elak clown inne på sitt rum och Hamid som först försökt skaka av sig obehaget blir alltmer säker på att det är någon mer i huset. 

Hemsökta
Text: Magnus Nordin

Elin och Denise har fått världens lyxigaste sommarjobb. De ska passa ett hus i skärgården och det enda de behöver göra är att vattna lite i trädgården. Ganska snart börjar dock otäcka saker hända och tjejerna får höra talas om en gammal förbannelse som ligger över huset och ön. Efterhand som dagarna går är tjejerna inte ens säkra på att de kommer att ta sig levande från ön.

Månadens länktips

Pedagog Malmö skriver om filmlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Här hittar du skribentens tre kriterier för en bra skräckfilm, och dessutom ligger det en kort skräckfilm på knappt tre minuter som innehåller precis dessa kriterier. Tänd lampan innan du kollar!

Månadens film

Att tipsa om skräck hösten 2017 och inte nämna Det är ju svårt. Här kan ni se trailern till filmen. Glöm inte att Det har 15-årsgräns! https://www.youtube.com/watch?v=zB9LcST3Y2o

För den yngre och/eller mer räddhågsne tittaren kanske filmatiseringen av Rum 213 passar bättre. Se trailern här. https://www.youtube.com/watch?v=lHZaav2_luU
länk till annan webbplats
De här filmerna måste du fortfarande se på bio.

Alldeles gratis hittar ni till exempel den nagelbitande Svart Lucia på youtube. Det är en svensk triller från tidigt 90-tal som handlar om gymnasieeleven Mikaela som är förälskad i sin svensklärare. Hon skriver flera novell till honom och märker att han börjar agera som personen i novellen. När en klasskompis till Mikaela blir mördad under en fest blir hon rädd att även det hänger ihop med hennes noveller.

Uppdaterad 2017-10-17

Besöksadress: Kullagatan 2 i Kävlinge
Postadress: Kävlinge kommun, 244 80 Kävlinge

046-73 90 00