Tyck till om Kävlinge kommun

Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn

Fritidsgårdar

Kävlinge kommuns tre fritidsgårdar och dess flexibla enhet bedriver verksamheter utefter de mål som den öppna fritidsverksamheten har.

Den öppna fritidsverksamheten består av två nyckelord - delaktighet och trygghet - och ska:

  • Erbjuda förutsättningar för vardagliga och informella möten mellan människor
  • Möta barn och ungdomars intressen och stimulera det informella lärandet
  • Stimulera till självkänsla och handlingsberedskap
  • Stödja deltagarnas förmåga att utforma egna verksamheter och möjligheter att påverka
  • Stödja sig i kommunens gemensamma värdegrund - öppenhet, engagemang och utveckling

Fritidsgårdens öppna verksamhet riktar sig till barn och ungdomar från årskurs 4 upp till den dagen de fyller 18 år. Fritidsgården är en kostnadsfri mötesplats för individuell och gemensam utveckling, där barnen och ungdomarna stimuleras till delaktighet och till att ta ansvar. Verksamheten formas gemensamt med besökarna utifrån deras önskemål. Fritidsgårdarna står för alla människors lika värde, jämställdhet, demokrati, delaktighet, solidaritet och respekten för vår gemensamma miljö.

I fritidsgårdarnas lokaler finns utrymmen för all form av aktivitet; pingis, biljard, tv-spel, rollspel och musik men självklart även lugna rum för samtal och avslappning. På Julius finns en fullt utrustad replokal och på Annelund en studio.

Nyheter


Mer information

För att se öppettider och fler aktiviteter som sker på fritidsgårdarna gå in på respektive verksamhet i menyn. Där hittar du också information om dagsfärska aktiviteter som publiceras via våra konton på sociala medier - Facebook och Instagram.


Uppdaterad 2017-07-24

Besöksadress: Kullagatan 2 i Kävlinge
Postadress: Kävlinge kommun, 244 80 Kävlinge

046-73 90 00