Sommarpraktik och vikariat

Oavsett om du vill tjäna lite extrapengar eller skaffa dig arbetslivserfarenhet, så har vi möjligheterna i Kävlinge kommun. Beroende på din ålder och bakgrund, finns olika vägar in till Sveriges viktigaste jobb.

För information om timlön 2024 för sommarpraktikanter, se information under "Sommarpraktik för dig född 2006, 2007, 2008".

Sommarpraktik för dig född 2006,2007,2008

Hos oss har du möjlighet att testa Sveriges viktigaste Jobb - att arbeta inom Kävlinge kommun.

Arbetslivserfarenhet

Tanken med sommarpraktik är att du ska få en inblick i arbetslivet, tjäna dina egna pengar, få arbetslivserfarenhet och förhoppningsvis goda referenser. Det är också en möjlighet att lära känna Kävlinge kommun som arbetsgivare.

Sommarpraktiken

Som sommarpraktikant blir du timanställd av oss och du får en handledare under tiden du arbetar. Längden varierar mellan två till fyra veckor beroende på vilken arbetsplats du är på och har en arbetstid på 6-8 timmar/dag.

Vem får söka sommarpraktik?

Du som är född 2006-2008 och folkbokförd i Kävlinge kommun kan söka sommarpraktik om du inte haft sommarpraktik hos oss tidigare år.

Urval

Alla platser slumpas ut och i vårt urval eftersträvar vi en spridd åldersfördelning och tar även viss hänsyn till personliga önskemål.
Ingen har förtur året efter om de inte fick plats förgående år. Alla intresseanmälningar behandlas lika.

Vilka jobb finns?

Du kan söka sommarpraktikplats inom bland annat gata/park (parkskötsel), restaurang, hemvård och förskola. Fler jobb hittar du inne på ansökningssidan.

När är praktiken?

Längden varierar mellan 2-4 veckor beroende på vilken arbetsplats du är på och har en arbetstid på 6-8 timmar/dag beroende på arbetsplats. Du måste kunna arbeta hela perioden du erbjuds och får avtalsenlig lön efter din ålder.

Ansökningsperiod och ansökan

  • Ansökan till sommarpraktik sker i regel under februari månad.

Timlön för sommarpraktikanter 2024

16 år: 100 kr/timme
17 år: 107 kr/timme
18 år: 116 kr/timme

Sommarpraktik inom gata/park, KKB sköts av externa bolag. De har egen lönesättning som skiljer sig från timlön ovan.

Ansök

Ansökan för 2024 är stängd och öppnar igen februari 2025

Sommarjobb för dig över 18

Vill du ha ett sommarjobb där du får vara social och träffa många spännande människor?

Sök ett sommarjobb där du får träffa många härliga människor samtidigt som du får vara viktig och göra skillnad på riktigt. Ett ställe som ger massor med roliga erfarenheter och där du får lära dig ett yrke med en trygg framtid.

I sommar behövs du i Kävlinge kommun som vikarie på våra äldreboenden och i hemtjänsten eller för att stötta våra personer med funktionsvariationer!

Du kommer att vara viktig för våra äldre, stötta, ge medicin, tvätta och vara social. Antingen på ett äldreboende eller inom hemtjänsten eller så kommer få vara viktig för personer med funktionsvariation där du stöttar i vardagen eller är med på fritiden. Antingen på ett boende, eller i daglig verksamhet.

Vi kommer att berätta för dig hur du ska göra och du kommer att få gå bredvid och lära dig. Du kommer att få lära dig jobbet från grunden

Ibland kommer du vara stressad, ibland kommer du få jobba hårt, vissa gånger kommer det vara jobbigt, men du kommer också att skratta mycket, få träffa många spännande människor och lära dig massor!

Du kommer få en sommar att bära med dig resten av livet – du får lärdomar, erfarenheter, ett tryggt yrke, historier och stolthet.

Hos oss bjuder vi dig på frukost varje morgon och om du blir anställd under minst en månad i sommar får du ett Sommarkort hos Skånetrafiken. Perfekt för både miljövänlig pendling och utflykter på dina lediga dagar!

Du måste ha fyllt 18 år och ha goda kunskaper i svenska språket i både tal och skrift för att kunna ta till dig instruktioner och dokumentera på ett säkert och förståeligt sätt. SFI D-nivå krävs.

Sök på: https://jobb.kavlinge.se/job-vacancies Länk till annan webbplats.

Är du nöjd med innehållet på webbsidan?