- Start
- Arbete och jobb
- Sommarpraktik och vikariat
Sommarpraktik och vikariat
Oavsett om du vill tjäna lite extrapengar eller skaffa dig arbetslivserfarenhet, så har vi möjligheterna i Kävlinge kommun. Beroende på din ålder och bakgrund, finns olika vägar in till Sveriges viktigaste jobb.
För information om timlön 2023 för sommarpraktikanter, se information under "Sommarpraktik för dig född 2005, 2006, 2007".
Sommarpraktik för dig född 2005,2006,2007
Hos oss har du möjlighet att testa Sveriges viktigaste Jobb - att arbeta inom Kävlinge kommun.
Arbetslivserfarenhet
Tanken med sommarpraktik är att du ska få en inblick i arbetslivet, tjäna dina egna pengar, få arbetslivserfarenhet och förhoppningsvis goda referenser. Det är också en möjlighet att lära känna Kävlinge kommun som arbetsgivare.
Sommarpraktiken
Som sommarpraktikant blir du timanställd av oss och du får en handledare under tiden du arbetar. Längden varierar mellan tre till fyra veckor beroende på vilken arbetsplats du är på och har en arbetstid på 6-8 timmar/dag.
Vem får söka sommarpraktik?
Du som är född 2005-2007 och folkbokförd i Kävlinge kommun kan söka sommarpraktik om du inte haft sommarpraktik hos oss tidigare år.
De som går utbildningarna vård och omsorgsprogrammet, barn och fritidsprogrammet och restaurang och livsmedelsprogrammet kan få sommarpraktik två år på rad om de söker praktikplats inom det område deras utbildning är, om du inte går någon av dessa gymnasieprogram och fick praktikplats förgående år har du redan haft praktikplats via kommunen och kan inte få fler erbjudande om sommarpraktikplats nästkommande sommar.
Urval
Alla platser slumpas ut och i vårt urval eftersträvar vi en spridd åldersfördelning och tar även viss hänsyn till personliga önskemål.
Ingen har förtur året efter om de inte fick plats förgående år. Alla intresseanmälningar behandlas lika.
Asylsökande
Om du är asylsökande måste du visa upp ett LMA-kort där det står att du har AT-UND vid praktikstart. LMA-kortet får du av Migrationsverket. Länk till annan webbplats.
Ungdomar med särskilda behov eller begränsningar
Tio procent av våra praktikplatser är avsedda för ungdomar med särskilda behov eller begränsningar. Särskilda behov kan till exempel handla om en viss funktionsnedsättning (fysisk eller psykisk). Begränsningar avser exempelvis svårigheter med svenska språket. Om du har ett särskilt behov eller begränsning behöver du skriver in det i din ansökan.
Vilka jobb finns?
Du kan söka sommarpraktikplats inom bland annat gata/park (parkskötsel), restaurang, hemvård och förskola. Fler jobb hittar du inne på ansökningssidan.
När är praktiken?
Längden varierar mellan 3-4 veckor beroende på vilken arbetsplats du är på och har en arbetstid på 6-8 timmar/dag beroende på arbetsplats. Du måste kunna arbeta hela perioden du erbjuds och får avtalsenlig lön efter din ålder.
Ansökningsperiod och ansökan
- Ansökan till sommarpraktik sker i regel under februari månad.
Timlön för sommarpraktikanter 2023
16 år: 100 kr/timme
17 år: 107 kr/timme
18 år: 116 kr/timme
Sommarpraktik inom gata/park och KKB sköts av externa bolag. De har egen lönesättning som skiljer sig från timlön ovan.
Ansök
Ansökan för 2023 öppnar 6 februari
Sommarvikariat i kommunens verksamheter
Det är viktigt att kommunen fortsätter leverera hög service även under sommarmånaderna. Sommarjobb innebär att du som är äldre än 18 år går in under sommarperioden och täcker upp så att vår personal kan ledig inom exempelvis äldrevård. Det kan också röra sig om andra korttidsanställningar som blir aktuella under sommaren.
Håll utkik efter våra sommarjobbsannonser på bland annat Facebook och LinkedIn.