Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn

Betalade du rätt avgift för förskola och fritidshem?

Alla ska betala rätt avgift för förskola och fritidshem – det är fråga om rättvisa. Därför gör Kävlinge kommun en retroaktiv kontroll av barnomsorgsavgiften, där vårdnadshavarnas taxerade förvärvsinkomst hos Skatteverket jämförs med de uppgifter som lämnats till kommunen.

Avgiften för ett barns förskole- eller fritidsplats grundar sig på hushållets inkomst. Kävlinge kommun ber varje år vårdnadshavare om aktuell inkomstuppgift så att en beräkning av avgiften kan göras. Vårdnadshavare ansvarar för att meddela rätt inkomst och familjeförhållande så att barnomsorgsavgiften för hushållet blir rätt.

Kävlinge kommun gör från och med 2020 en kontroll där vårdnadshavarnas taxerade förvärvsinkomst hos Skatteverket jämförs med de uppgifter som lämnats till kommunen. Kontrollen görs retroaktivt, då Skatteverkets uppgifter om taxerad årsinkomst finns tillgänglig först två år efter taxeringsårets slut.

Om du har betalat för lite eller för mycket

Om kontrollen visar att fel avgift har betalats kommer en justering att göras. Har du betalat för hög avgift görs en återbetalning och har du betalat för lite får du en faktura på mellanskillnaden. Vi kommer att skicka ut besked om återbetalning och fakturor under november och december.

Avgiftskontrollen sker med två års fördröjning eftersom Skatteverkets uppgifter inte finns tillgängliga tidigare. De flesta vårdnadshavare har betalat rätt avgift och kommer inte att beröras.

Kontakt och hjälp

Vi har samlat mer information och svar på de vanligaste frågorna på en egen sida:

Svar på vanliga frågor

Du är välkommen att kontakta oss via vår e-tjänst för avgiftskontroll om du har frågor om en faktura eller en återbetalning. Du loggar in med hjälp av mobilt Bank-Id:

E-tjänst för avgiftskontrolllänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kontroll 2020 av barnomsorgsavgift för 2018

Under november och december skickas information till de vårdnadshavare som betalat för lite eller för mycket i barnomsorgsavgift 2018.

Om du har betalat för lite

Om du betalade för lite i avgift för förskola eller fritidsplats under 2018 får du en faktura på det belopp som återstår att betala. Fakturan ska betalas senast den 28 februari 2021. Vi fakturerar inte belopp som understiger 600 kr. Frågor gällande fakturan kan ställas via vår e-tjänst för avgiftskontroll; e-tjanster.kavlinge.se/avgiftskontrolllänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Om du har betalat för mycket

Om du betalade för mycket i avgift för förskola eller fritidsplats under 2018 görs en återbetalning. Vi betalar inte ut belopp som understiger 360 kr. För att få pengarna insatta på ditt bankkonto anmäler du kontot i Swedbanks kontoregister; www.sparbankenskane.se/kontoregisterlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster senast den 11 december 2020.  Om du inte gör någon kontoanmälan kommer du istället att få en utbetalningsavi som går att lösa in som en insättning på ditt bankkonto enligt bankens taxa eller mot en avgift i vissa butiker. 

Uppdaterad 2020-12-14

 

E-post
kontakt@kavlinge.se

Telefonnummer
046-73 90 00

Organisationsnummer: 21 20 00 1058


Postadress
Kävlinge kommun
Verksamhetens namn
244 80 Kävlinge

Besöksadress kommunhuset
Kullagatan 2, Kävlinge


Öppettider kommunhuset
Måndag 08.00 - 16.30
Tisdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 16.30
Torsdag 08.00 - 16.30
Fredag 08.00 - 15.00

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER

Facebook logga