Carbonara

En härligt krämig pasta Carbonara.

Carbonara i en djup tallrik med en röd och vit rutig servett under

4 potioner
10
ingredienser
30 minuter att tillaga

Ingredienser

  • 270 gram tärnat rökt skinka
  • 2,5 dl mjölk
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 1 dl vatten
  • 0,6 dl färskost
  • 0,4 dl strimlad purjolök
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk vitpeppar
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 grönsaksbuljongs tärning
  • Maizena

Gör så här

  1. Häll i mjölk, grädde och vatten i en kastrull och låt sjuda upp.
  2. Blanda ut lite Maizena med vatten och reda av vätskan till en slät konsistens.
  3. Tillsätt buljong, färskost, skinnka och purjolök.
  4. Smaka av med salt, vitpeppar och vitlök.

Till servering: Kokt pasta och en blandsallad

Är du nöjd med innehållet på webbsidan?