Lantsoppa
En smakrik soppa som fungerar lika bra på våren som på hösten.

4 portioner
Ingredienser
- 1/2 gul lök
- 2 st morötter
- 1 st palsternacka
- 1/2 st rotselleri
- 1 st röd paprika
- 0,5 dl matlagningsgrädde
- 3 dl mjölk
- 200 g tärnad rökt skinka
- 1 st grönsaksbuljongs tärning
- Curry
- salt
- vitpeppar
- Maizena
- 1/2 dl okokt ris
Gör så här
- Koka riset och ställ åt sidan.
- Skala och hacka löken.
- Skala och tärna morötterna, palsternacka och rotselleri.
- Fräs grönsakerna i grytan med lite olja och curry.
- Tillsätt mjölk, matlagningsgrädde och buljong och kryddor, koka under omrörning under 15 minuter.
- Tärna den röda paprikan och tillsätt i soppan.
- Blanda maizena med lite vatten och reda av soppan.
- Tillsätt den tärnad skinkan, smaka av och tillsätt till sist det kokta riset precis innan servering.
Till servering: Ett nybakat bröd med smaksatt färskost.