Lantsoppa

En smakrik soppa som fungerar lika bra på våren som på hösten.

4 potioner
14
ingredienser
40 minuter att tillaga

Ingredienser

  • 1/2 gul lök
  • 2 st morötter
  • 1 st palsternacka
  • 1/2 st rotselleri
  • 1 st röd paprika
  • 0,5 dl matlagningsgrädde
  • 3 dl mjölk
  • 200 g tärnad rökt skinka
  • 1 st grönsaksbuljongs tärning
  • Curry
  • salt
  • vitpeppar
  • Maizena
  • 1/2 dl okokt ris

Gör så här

  1. Koka riset och ställ åt sidan.
  2. Skala och hacka löken.
  3. Skala och tärna morot, palsternacka och rotselleri.
  4. Fräs grönsakerna i grytan med lite olja och curry.
  5. Tillsätt mjölk, matlagningsgrädde och buljong och kryddor, koka under omrörning under 15 minuter.
  6. Tärna den röda paprikan och tillsätt i soppan.
  7. Blanda maizena med lite vatten och reda av soppan.
  8. Tillsätt den tärnad skinkan, smaka av och tillsätt till sist det kokta riset precis innan servering.

Till servering: Ett nybakat bröd med smaksatt färskost.

Är du nöjd med innehållet på webbsidan?