- Start
- Barn och utbildning
- Elev i kommunen
- Mat i skolan
- Recept från våra förskolor och skolor
- Lasagne med tomat och basilika
Lasagne med tomat och basilika
Vegetarisk lasagne är ett fantastiskt alternativ för alla som älskar smakrika och fylliga rätter utan kött.
4 portioner
Ingredienser
- 100 gram vegetarisk färs
- 1/2 st gul lök
- 2,5 dl krossade tomater
- 3 msk chilisås
- 1 msk tomatpuré
- 3 dl mjölk
- 5 msk vatten
- 3 msk färskost
- 50 g riven ost
- 90 gram lasagneplattor
- basilika
- oregano
- svartpeppar
- paprikapulver
- chilipulver
- salt
- grönsaksbuljongs tärning
- Maizena
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skala och hacka löken.
- Fräs löken och färsen i en panna med lite olja.
- Tillsätt tomat produkterna, kryddorna och grönsaksbuljong, koka under omrörning i 5 minuter.
- Häll i mjölk, vatten och färskosten koka upp.
- Blanda maizena med vatten och red av.
- Smaka av.
- Varva lasagneplatorna med färsen och avsluta med riven ost på toppen.
- Sätt in i ugnen cirka 25 minuter.
Till servering: Servera med en härlig blandsallad.