Laxröra

En krämig laxröra som är perfekt till den bakad potatisen eller i en tunnbrödsrulle.

Laxröra med citron och dillkvist på en blå tallrik.

4 portioner

Ingredienser

  • 180 g laxfilé
  • 0,5 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraiche
  • 0,5 dl turkisk yoghurt
  • 1/2 liten purjolök
  • 1/2 röd lök
  • 1 msk dill
  • 1 msk gräslök
  • pressad citron
  • Citruskrydda
  • Salt
  • Vitpeppar

Gör så här

  1. Tillaga laxen i ugnen och låt svalna.
  2. Skala och tärna rödlöken.
  3. Tvätta och hacka purjolöken.
  4. Blanda samman majonnäs, crème fraiche och yoghurt tillsammans med kryddor och citronsaft.
  5. Tillsätt rödlök, purjolök och till sist laxen.
  6. Rör om och smaka av.

Till servering: Serveras till bakad potatis och blandsallad.

Önskar du byta ut laxen till någon annan proteinkälla så fungerar det lika bra.

Är du nöjd med innehållet på webbsidan?