Laxröra
En krämig laxröra som är perfekt till den bakad potatisen eller i en tunnbrödsrulle.
4 portioner
Ingredienser
- 180 g laxfilé
- 0,5 dl majonnäs
- 1 dl crème fraiche
- 0,5 dl turkisk yoghurt
- 1/2 liten purjolök
- 1/2 röd lök
- 1 msk dill
- 1 msk gräslök
- pressad citron
- Citruskrydda
- Salt
- Vitpeppar
Gör så här
- Tillaga laxen i ugnen och låt svalna.
- Skala och tärna rödlöken.
- Tvätta och hacka purjolöken.
- Blanda samman majonnäs, crème fraiche och yoghurt tillsammans med kryddor och citronsaft.
- Tillsätt rödlök, purjolök och till sist laxen.
- Rör om och smaka av.
Till servering: Serveras till bakad potatis och blandsallad.
Önskar du byta ut laxen till någon annan proteinkälla så fungerar det lika bra.