Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn

Om förskolan

Kompassens förskola är en förskola som ligger i centrala delarna av Löddeköpinge i anslutning till Nyvångsskolan. Förskolan har sex avdelningar med en stor och grön gård som utnyttjas varje dag.

Vi arbetar utifrån ett utforskande arbetssätt där barnens intresse och nyfikenhet är i fokus för lärande. Detta ökar barnens möjlighet till inflytande och delaktighet i sin egen utveckling. På förskolan arbetar vi grupperande, där barnen deltar i sin mindre grupp stora delar av dagen där vi ser det relationella lärandet som en viktig faktor. Därför arbetar vi aktivt med att bygga en trygg relation till barnen. En god relation är nyckeln till lärandet. Förskolans lärmiljö är kreativ, föränderlig och inspirerande och bygger på barnens intresse.

Förskolan är partnerskola till Malmö Universitet. Vilket innebär att vi utbildar lärarstudenter i vår verksamhet, detta gör att förskolan helat tiden hålls uppdaterad kring rådande pedagogisk vetenskap.

Som vårdnadshavare görs du delaktig i ditt barns vardag på förskolan genom dokumentationer som samlas i den digitala plattformen InfoMentor.

Våra tankar om ett barns trygga väg till lärande:

 På vår förskola ser vi det relationella lärandet som en viktig del för vår utbildning och därför arbetar samtliga avdelningar grupperande i små barngrupper. Det innebär att de yngre barnen oftast är i en grupp på ca 4-5 barn och de äldre barnen i en grupp på ca 7-8 barn. I denna grupp befinner sig sedan barnet större delen av dagen, där mycket av den planerade undervisningen genomförs. När ett barn får befinna sig i mindre sammanhang kontinuerligt, där undervisning och lärande utgår ifrån gruppen ser vi goda resultat för individens utveckling. Det som har stor påverkan är att barnet får större utrymmer till inflytande och delaktighet.

Vi ser också fördelen med att två avdelningar bildar ett "spår".
Det innebär att personalen i detta spår hjälper och avlöser varandra vid planering, reflektioner och vid ev. frånvaro. Personalen blir då välkänd för barnen vilket skapar trygghet. ”Spåren” kan också ha någon gemensam aktivitet eller projekt för att ta vid det expanderade lärandet som vi strävar efter och framförallt då barnet är i 3-årsåldern och skall flytta upp till de äldre barnen.

Våra spår:
Fröet 1-3 år - Blomman 3-5 år
Gnistan 1-3 år - Lågan 3-5 år
Älven 1-3 år - Forsen 3-5 år

 


Uppdaterad 2021-01-20

 

E-post
kontakt@kavlinge.se

Telefonnummer
046-73 90 00

Organisationsnummer: 21 20 00 1058


Postadress
Kävlinge kommun
Verksamhetens namn
244 80 Kävlinge

Besöksadress kommunhuset
Kullagatan 2, Kävlinge


Öppettider kommunhuset
Måndag 08.00 - 16.30
Tisdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 16.30
Torsdag 08.00 - 16.30
Fredag 08.00 - 15.00

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER

Facebook logga