Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn

Skolskjutsansökan

Ansök om skolskjuts inför läsåret 2020/2021

Behöver ditt barn skolskjuts under nästa läsår? Ansök digitalt senast den 18 maj.

Planeringen inför kommande läsår är igång och för att kunna dimensionera skolskjutsverksamheten behöver vi veta om ditt barn är i behov av skolskjuts. Om något av nedanstående krav uppfylls är du välkommen att ansöka om skolskjuts digitalt via www.kavlinge.se/ansokanskolskjutslänk till annan webbplats

Ansökan är personlig, har du fler än ett barn i behov av skolskjuts behöver du göra en ansökan per barn. Detta gäller även om eleven tidigare varit berättigad till skolskjuts.

När du ansöker behöver du ange om ditt barn är inskrivet på fritidshem/fritidsklubb samt om ni önskar skolskjuts samtliga dagar eller endast vissa veckodagar. Om ditt barn har fritidshem/fritidsklubb erbjuds skolskjuts endast i anslutning till skoldagens slut. Det är inte tillåtet att först gå på fritids och därefter ta en senare skolskjuts hem.

Skolskjuts kan sökas av följande skäl

  • Avstånd mellan hem och skola (åk F-3: 2km, åk 4-6: 3km, åk 7-9: 4km)
  • Trafiksäkerhet
  • Funktionsnedsättning (funktionsnedsättning som hindrar eleven från att ta sig till och från skolan på annat sätt)
  • Annan särskild orsak
  • Växelvis boende (elev som bor stadigvarande hos två vårdnadshavare inom kommunen, varav minst en vårdnadshavare bor inom skolans upptagningsområde kan ha rätt till skolskjuts från bägge adresserna om något av ovanstående krav uppfylls)

Val av annan skola

Du har rätt att välja en annan skola än den som kommunen placerat barnet i. Men då får vårdnadshavarna själva anordna eventuell transport.

Beslut om skolskjuts meddelas senast 30 juni och kommer publiceras i föräldraportalen, där du som förälder kan logga in med BankID och finna information om ditt barns skolskjuts. Scheman för skolskjuts beräknas att publiceras till dem som blivit beviljade skolskjuts under vecka 32-33. Beslutet gäller under oförändrade förhållanden. Skollagen och gällande skolskjutsreglemente avgör rätten till skolskjuts, Kävlinge kommun förbehåller sig rätten att ändra fattat beslut om förutsättningarna ändrar sig.

Med vänliga hälsningar
Kundtjänst


Uppdaterad 2020-04-06

 

E-post
kontakt@kavlinge.se

Telefonnummer
046-73 90 00

Organisationsnummer: 21 20 00 1058


Postadress
Kävlinge kommun
Verksamhetens namn
244 80 Kävlinge

Besöksadress kommunhuset
Kullagatan 2, Kävlinge


Öppettider kommunhuset
Måndag 08.00 - 16.30
Tisdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 16.30
Torsdag 08.00 - 16.30
Fredag 08.00 - 15.00

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER

Facebook logga