Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn

Försäkringar

Kävlinge kommun har flera grundläggande försäkringar som täcker de flesta områden kommunen berörs av. Kommunens olycksfallsförsäkring är speciellt relevant för dig med barn och ungdomar, då den innefattar alla barn och ungdomar som är verksamma i Kävlinge kommun. Försäkringen gäller under verksamhetstid samt under den direkta resan till och från verksamheten.

Vem gäller olycksfallsförsäkringen för?

Försäkringen gäller alla barn och ungdomar i förskola, grundskola och gymnasieskola inklusive friskolor och den gäller även för barn folkbokförda i Kävlinge kommun som går i enskild förskola eller grundskola utanför kommunen.

Försäkringen gäller även:

  • studerande på introduktionsprogram, aktivitetsprogram, kommunal vuxenutbildning, SFI-studerande, feriearbetare
  • barn och ungdom i annan kommunal verksamhet, t.ex. fritidsgård och musikskola
  • barn och ungdom i ungdomstjänst administrerad av kommunen
  • barn placerade i stödfamilj och kontaktfamiljer samt personer med insatser enligt SoL, LVU och LSS.

Läs mer om vilka som är försäkrade och vad försäkringen omfattar.PDF

Omfattning

Försäkringen gäller vid olycksfallsskada, det vill säga en kroppsskada som den försäkrade ofrivilligt drabbats av genom en plötslig yttre händelse (ett utifrån kommande våld mot kroppen) och enbart under skoltid/verksamhetstid och den direkta resan fram och tillbaka. Föräldrar som vill ha ett fullgott försäkringsskydd för sitt barn rekommenderas därför att komplettera med en egen sjuk- och olycksfallsförsäkring.

Övriga försäkringar

Upplever du att kommunen brustit i sitt kommunala uppdrag på något annat sätt än vad som täcks in av olycksfallsförsäkringen, kan du lättast kontakta berörd verksamhet inom kommunen och berätta om vad du upplever som felaktigt. Verksamheten hjälper dig sedan med vilket försäkringsbolag som ska kontaktas.

Gäller ditt ärende en kroppsskada, är det dock alltid Protector försäkringsbolag som ska kontaktas. Se hur du kontaktar dem under rubriken nedan! 

Vid skada och vårdskada

Skadan anmäls till Protector via en e-tjänst på deras webbplatsöppnas i nytt fönster.  Det går även bra att kontakta dem på telefonnummer 08-410 637 00 eller via e-post skador@protector.se.

Kom ihåg att ni själva anmäler skadan till Protector. Ni får dock gärna skicka en kopia till berörd verksamhet efter att ni anmält ärendet till Protector.

Skador som inträffat före 1 maj 2015 ska anmälas till det försäkringsbolag som vi hade avtal med när skadan uppstod.

If Skadeförsäkring ABlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (försäkringsnummer 13 00 016) 1 maj 2010 - 30 april 2015
Folksamlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (försäkringsnummer 47613) 1 maj 2005 - 30 april 2010


Uppdaterad 2019-06-25

 

E-post
kontakt@kavlinge.se

Telefonnummer
046-73 90 00

Organisationsnummer: 21 20 00 1058

 

Postadress
Kävlinge kommun
Verksamhetens namn
244 80 Kävlinge

Besöksadress
Kullagatan 2, Kävlinge

 

Öppettider
Måndag 08.00 - 16.30
Tisdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 16.30
Torsdag 08.00 - 16.30
Fredag 08.00 - 15.00

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER