Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn

Kreativa arbetsmiljöer

 

RS lärmiljö1

Rinnebäcksskolans kreativa lärmiljöer. Ny värld ger andra behov. Vi vet idag att vi lär oss på många olika sätt. Vi behöver träffas i större och mindre grupper, vi behöver utrymme för att kunna koncentrera oss, vi behöver röra på oss och jobba med händerna, rösten och kroppen. Vi behöver bli inspirerade och kommunicera med varandra och omvärlden. Digitalt kommer miljön att stödja ett kreativt arbetssätt med olika medier. På Rinnebäcksskolan utvecklar vi våra lärmiljöer för att både bli mer flexibla,  flyttbara och kreativa och på så vis få bättre arbetsmiljö och arbetsro.

RS lärmiljö2

 

Bland annat har vi idag och utvecklar vidare: - Ljuddämpande möbler med hjul, för att kunna möblera om klassrummen i olika kreativa lösningar, beroende på vad och hur man vill jobba. - Ett inspirationsklassrum som är baserat på Vittra skolans tänk om olika lärsituationer. http://www.vittra.se/Våraskolor/StockholmSyd/Telefonplan/Vårakreativamiljöer.aspx

Våra fem lärsituationer - Learning Spaces The Cave - plats för enskild koncentration Här skall man kunna koncentrera sig och gå in i en introspektiv process. Kommunikationen sker med sig själv. The Lab - experimentlust och konkret arbete Färg, form, material kan utforskas och undersökas. Olika verkstäder och labvagnar gör det flexibelt. The Campfire - grupprocess Gruppen är en av de viktigaste lärsituationerna eftersom lärande är en social process. Vi behöver platser för större grupper och för mindre grupper. Gruppen behöver inte vara helt avskärmad men skall ha ett fokusområde. The Watering Hole - en plats för möten och impulser En plats med liv och rörelse, där man stannar upp en stund och sedan rör sig vidare. The Show Off - där man visar upp sina framgångar och upptäckter En scen, en presentation, en teckning på väggen en film eller en blogg. Alla kan vara en plats att visa upp sitt arbete.

RS lärmiljö3

RS lärmiljö4


Uppdaterad 2014-11-17

 

E-post
kontakt@kavlinge.se

Telefonnummer
046-73 90 00

Organisationsnummer: 21 20 00 1058


Postadress
Kävlinge kommun
Verksamhetens namn
244 80 Kävlinge

Besöksadress kommunhuset
Kullagatan 2, Kävlinge


Öppettider kommunhuset
Måndag 08.00 - 16.30
Tisdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 16.30
Torsdag 08.00 - 16.30
Fredag 08.00 - 15.00

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER

Facebook logga