Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn

Nyhetsarkiv

 • Skolval 2018

  Skolval på Söderparkskolan 2018


  Publicerat: 2018-09-21
  Parallellt med Riksdagsvalet har vi i åk. 4 – 6 haft ett tematiskt arbete i Samhällskunskap på Söderparkskolan. Vi har arbetat med begrepp som demokrati, yttrandefrihet, tryckfrihet, jämlikhet och jämställdhet. Vi har lärt oss om våra politiska partier samt om hur Sverige styrs, det vill säga hur Regering, Riksdag och kommuner fungerar. Eleverna har också fått skapa egna partier med partiprogram och valfilmer. Det har varit intressant att få ta del av samhällsfrågor som eleverna tycker är viktiga. Arbetet avslutades med ett skolval där eleverna fick rösta på de egenskapade partierna.
 • Krabbelurstekning

  Elevens val 18 september


  Publicerat: 2018-09-19
  Några av eleverna hade valt att tillbringa sin elevens val dag i Sandskogen. Där fick de till exempel laga sin mat på trangiakök och gå tipsrunda.
 • Uppvärmning inför skoljoggen

  Skoljoggen 14 september


  Publicerat: 2018-09-19
  Under fredagen sprang Söderparkskolans elever skoljoggen. Eleverna i F-3 springer en mindre runda och 4-6 springer den så kallade ”Ladanmaran”. Tidigare under dagen hade 4-6 friidrottsdag där eleverna visade upp flera fina insatser. En kul dag med glada elever och fint väder!
 • Välkomna till ett nytt läsår 18/19


  Publicerat: 2018-08-14
  Den 21 augusti är det åter dags att börja skolan.
  Skoldagen startar 8.00 och alla slutar 13.30.

 • Rädda maten!


  Publicerat: 2018-04-16
  Klass 5A  testade att slänga sitt matsvinn separat, för att få se hur mycket matrester som just deras klass kastade under en vecka. Försöket var så lyckat att Elevrådet nu har beslutat att alla skolans klasser ska prova detta under våren.
 • Skräpplockardag


  Publicerat: 2018-04-16
  Tisdagen den 24:e april åker hela skolan till Järavallen för att plocka skräp, gå tipsrunda och grilla korv.
 • Experiment på Vattenhallen

  Studiebesök på Vattenhallen


  Publicerat: 2017-10-27
  Idag var alla elever årskurs 4-6 på studiebesök i Vattenhallen. Eleverna
  fick testa många olika experiment och även se kemiexperiment med flytande kväve.

 • Skypar med Vasamuseet

  Skypat med Vasamuseét


  Publicerat: 2017-10-20
  Klass 6 jobbar nu med stormaktstiden. En del av arbetet är att fördjupa sina kunskaper om Vasaskeppet. Idag hade läraren Adam bokat videomöte via Skype med personal på Vasamuseet.
  Lektionen blev en härlig blandning mellan information, frågeställningar och film från museet.

 • Vandringspriset

  Söderparkskolan vinnare i kommunmästerskapen friidrott


  Publicerat: 2017-06-14
  Under måndagen tävlade elever från årskurs 6 i kommunmästerskapen i friidrott i Lomma. Eleverna tävlade i höjdhopp, längdhopp, kula, 80 meter och 800 meter. Tjejerna möttes för sig och killarna för sig. När totalpoängen var sammanräknad hade Söderparkskolan högst poäng. Kul en dag där eleverna får umgås med kompisar från andra skolor.
  Dagens minus går till vädret som visade sig från en av sina sämre sidor.

 • Del av kören

  Den 12 juni spelar kören en "minimusikal"


  Publicerat: 2017-06-09
  Musikalen är olika scener ur Astrid Lindgrens berättelser. Den kommer vi att visa för förskolorna i närområdet. Kören består av elever från skolans samtliga årskurser dvs åk F-6.
 • Tranor Söderparkskolan

  Tusen tranor till Hiroshima


  Publicerat: 2017-05-16
  Eleverna på Söderparkskolan har vikt tusen papperstranor till Fredsparken i Hiroshima i Japan.
 • Mattelektion i klass 5B

  På gång i 5B


  Publicerat: 2017-05-11
  Vi fortsätter vårt arbete med att träna huvudräkning. Idag använder vi fyra i rad på www.skolplus.selänk till annan webbplats. Yngst väljer räknesätt och därefter börjar jakten på fyra i rad! Trevlig stämning i klassen där man utmanar nya kompisar efterhand.
 • Femmorna ute på aktivitetsdag

  Femmorna ute på aktivitetsdag


  Publicerat: 2017-04-27
  Under onsdagen cyklade femmorna ut till en i personalens hästmarker i Dösjebro. Här fick man bl.a. testa på att rida, kämpa i dragkamp och testa på olika samarbetsövningar. En lyckad dag där eleverna fick se och jobba på ett engagerat sätt med varandra i nya miljöer!
 • Programmering i 6A

  Makey Makey i 6A


  Publicerat: 2017-04-27
  I fredags fick eleverna i klass 6A programmera med Makey Makey.

 • Författaren Thomas Halling var på besök hos 6:orna på Söderparkskolan


  Publicerat: 2017-04-13
  Det var fredagen den 7 april, sista fredagen inför påsklovet, som två 6:or fick träffa författaren Thomas Halling. På schemat stod
  skrivarworkshops.
  Under timmen som gick med Thomas Halling fick eleverna pröva på hur skrivande, fantiserande och berättande kan gå till på ett spännande och medryckande vis. Eleverna fick diskutera berättelser med varandra, de funderade över vad som kunde hända härnäst, pratade om det som hände och vad de tyckte om det. De funderade över olika val som karaktärer hamnade i och vad olika händelser ledde till. Så småningom var det dags för eleverna att skriva själva. Det var så kul att se hur eleverna blev engagerade i berättelserna! Det var genom Sparbanksstiftelsen Färs och Frostas bidrag till skolprojekt som författarbesöket med skrivarworkshops genomfördes.Skolbibliotekets blogglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
 • Studieverkstaden slår nya rekord!


  Publicerat: 2017-03-23
  Det är nu nästan 50 elever på Söderparkskolan som stannar kvar och jobbar med sina skoluppgifter eller läxor på studieverkstaden. Det finns en uppdelning där lågstadiet jobbar i ett klassrum och elever från mellanstadiet är i ett annat klassrum. Totalt är det 3 pedagoger som hjälper eleverna att träna på sina olika uppgifter. Det innebär ca 25 % av alla elever på skolan är kvar och använder studieverkstaden efter skoltid. Fantastiskt!
  Idag har eleverna på mellanstadiet jobbat med att skriva tidningsreportage, träna till teoriprov i idrott och hälsa och matteläxa.
  Bra jobbat!

 • Expressteaterns uppsättning Ömhjärtad

  Sexorna på teater


  Publicerat: 2017-03-17
  Eleverna i årskurs 6 genomförde ett trevligt och givande studiebesök på Expressteatern i Malmö. Där såg vi teatern Ömhjärtad som handlade om tre elever som går i årskurs 6 och deras liv. Det var verkligen en interaktiv pjäs där våra elever vid flera tillfällen var med i pjäsen. Kul!

 • Programmering i åk1

  Programmering i åk 1


  Publicerat: 2017-03-07
  Skolan har köpt in Bee-Boot och Blue-Boot. Det är små bin som man kan programmera genom att tryck på de olika knapparna och Blue-Boot kan man även styra via en app.
 • Rymdtema i förskoleklassen

  Tema rymden i förskoleklassen


  Publicerat: 2017-02-24
  I förskoleklass jobbar vi med temat rymden. Vi är precis i uppstarten av temat och har träffat Paxi som reser i vårt solsystem. Eleverna har jobbat två och två och har fått söka fakta om varsin planet som de sedan målat och skrivit lite om.
 • Dockteater för f-klassen

  1A spelar dockteater


  Publicerat: 2017-02-24
  1A spelar fem korta sagopjäser för f-klassen. Dockorna är tillverkade på skapande skola projektet när vi besökte teatern i Hög. F-barnen uppskattade sagorna och klappade efter varje pjäs. Roligast var när drottningen i "Prinsessan på ärten" tappade sin tränäsa och när trollet i "Bockarna Bruse" beställde pizza.
 • Årskurs 6 bygger upp en stad.

  En stads uppbyggnad


  Publicerat: 2017-02-08
  Eleverna jobbar med hur en stad är uppbyggd. Det behövs värme, el, avlopp, sopsortering m.m. Arbetet började med faktasökning från olika källor. Därefter gjorde eleverna en tydlig skiss. Nu pågår arbetet att bygga sin stad enligt skissen. Det är härligt att se målmedvetna och engagerade elever.

 • Söderparkskolans sexor besöker LTH

  Studiebesök på LTH


  Publicerat: 2016-12-05
  Fredagen den 2 december åkte alla våra elever i klass 6 till LTH (Lunds tekniska högskola) för ett studiebesök i deras robotverkstad. Eleverna fick se olika lösningar som robotar kan fixa i vårt samhälle. De fick även testa olika uppgifter. En trevlig och intressant skoldag.

 • 4B besökte Vikingabyn


  Publicerat: 2016-05-12
  Tisdagen den 10 maj var klass 4B och besökte Vikingatider i Hög. Vi hade en toppendag i det soliga vädret.
 • Välkomna till skolans dag!


  Publicerat: 2016-05-03
  Imorgon den 4 maj är det åter dags för en av våra traditioner, skolans dag. Dagen inleds  med talang. Eleverna uppträder i matsalen, det kan vara allt från sång, musik o trolleri. Efter lunchen som serveras ute på skolgården är det dags för 6:ornas aktivitet. Det blir olika stationer som man kan välja att delta på samt en tipsrunda. Samtidigt passar Skolrådet på att servera fika till alla elever som går på skolan och har en försäljning till de vill komma på besök till oss denna dag.
 • Påsktema på Söderparkskolan

  Önskar Er alla en Glad Påsk!


  Publicerat: 2016-03-18
  Lågstadiet målade disktrasor på påsktemadagen.
 • Studiebesök på församlingshemmet

  Besök på församlingshemmet


  Publicerat: 2016-03-03
  Tisdagen den 1 mars var eleverna i årskurs 4 på besök i församlingshemmet. Det var fokus på en stundande påsken och eleverna fick även pyssla.
 • Söderparkskolans elever på TV


  Publicerat: 2016-02-19
  Söndagen den 28 februari kl. 18.25-18.55 kommer elever från klass 4 på Söderparkskolan att laga mat tillsammans med stjärnkocken Niklas Ekstedt i programmet Vår restaurang. Programmet är inspelat i den härliga miljön på Borgeby slott. Det kommer att bli ett spöktema och titta gärna på programmet om ni vågar….


Uppdaterad 2016-06-28

 

E-post
kontakt@kavlinge.se

Telefonnummer
046-73 90 00

Organisationsnummer: 21 20 00 1058

 

Postadress
Kävlinge kommun
Verksamhetens namn
244 80 Kävlinge

Besöksadress
Kullagatan 2, Kävlinge

 

Öppettider
Måndag 08.00 - 16.30
Tisdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 16.30
Torsdag 08.00 - 16.30
Fredag 08.00 - 15.00

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER