Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn

Skolbibliotek 

Söderparkskolans bibliotek i L-huset
Söderparkskolans bibliotek i L-huset

Om skolbiblioteket

Söderparks skolbibliotek ligger på andra våningen i byggnaden där lågstadiet har sina klassrum. Alla klasser har nära till biblioteket! Biblioteket är bemannat tre dagar i veckan av lärarna Viveka Magnusson och Jennifer Wigerfelt Ingvaldsson. Lågstadiets klasser har sin egen bibliotekstid, då finns Viveka eller Jennifer på plats och hjälper eleverna att låna och att hitta rätt böcker.

Även mellanstadiets klasser har sin egen bibliotekstid, då finns bibliotekarie Maria Bolmehag på plats. Viveka, Jennifer och Maria deltar aktivt i vårt skolarbete med bokprat och undervisning i informationssökning och källkritik.

Mellanstadiets elever lånar i Tolvåkerskolans skolbiblioteklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Informationssökning

I skolbiblioteket kan du få hjälp med att söka efter information på nätet eller i böcker. Här är en bra startsida om du ska söka informationlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster för ett skolarbete.

Läshjälp

Om någon elev behöver ett talbokstillstånd från MTMlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster kan Maria hjälpa till med att skaffa det. Om man har ett talbokstillstånd kan man enkelt söka och lyssna på talböcker via appen Legimus.

Vill du kontakta biblioteket? Maila då till Maria Bolmehag

Sök vidare på skolbibliotekens gemensamma sidor där du hittar boktips, söktips med mera.

Läs gärna bloggen Biblioteksbubbellänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, där tipsar vi om böcker och skriver om vad som händer på våra skolbibliotek i kommunen.

Vill du ha överblick över ditt barns lån är det lätt att logga in på http://bookitpubskol.kavlinge.se/web/pub/welcomelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster . Klicka på Böcker hemma.
Som lånekortsnummer går det bra att använda barnets personnummer ÅÅMMDDXXXX. Pinkoden är densamma som när de lånar. Klicka på lånekortet. Här kan du också söka efter böcker och reservera.


Uppdaterad 2020-09-04

 

E-post
kontakt@kavlinge.se

Telefonnummer
046-73 90 00

Organisationsnummer: 21 20 00 1058


Postadress
Kävlinge kommun
Verksamhetens namn
244 80 Kävlinge

Besöksadress kommunhuset
Kullagatan 2, Kävlinge


Öppettider kommunhuset
Måndag 08.00 - 16.30
Tisdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 16.30
Torsdag 08.00 - 16.30
Fredag 08.00 - 15.00

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER

Facebook logga