Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn

Rektorn har ordet v. 15

Personal

Vi hälsar Katarina Rosenqvist välkommen tillbaka till Tolvåkerskolan v. 16 då hon går in på sin befintliga tjänst. Ett stort tack till Måns Rosenqvist som har vikarierat för Katarina.

Rekrytering av lärare i hem- och konsumentkunskap är klar och ny lärare tillträder till terminsstart ht19. Som tidigare meddelats fortsätter Ingegerd Thim på tjänsten fram till sommaren.

Påsklovskola 2019

Tolvåkerskolan erbjuder, som tidigare, lovskola under påsklovet. Mentorerna i respektive klass ansvarar för att information om möjligheten till lovskola kommit ut till berörda.

Lovskolan kommer att genomföras måndag-onsdag, kl. 9:00 -12:00. Undervisande lärare är Peter Rembson, Joel Magnusson och Therese Åberg. .

Skolbibliotek i Världsklass

För fjärde året i rad har Tolvåkerskolans skolbibliotek utnämnts till Ett skolbibliotek i världsklass. Extra roligt är det att ytterligare tre skolbibliotek i Kävlinge kommun också finns med på listan. Det är fackförbundet DIK som delar ut utmärkelsen och enligt DIK kännetecknas ett skolbibliotek i världsklass av ett fokus på kvalitetsarbete, att skolbiblioteket är en tydlig del av skolans pedagogiska vision samtidigt som arbetet stärker elevernas läs- och kommunikationsförmåga samt deras digitala kompetens. Läs gärna mer via länken nedan:

https://dik.se/om-dik/opinionsbildning/diks-utmarkelser/skolbibliotek-i-varldsklass/

Skolråd på Tolvåkerskolan

Vårterminens andra Skolråd är planerat till den 10/4 2019, kl. 18.30. Innehåll för Skolrådet, vid tillfället, är under planering och ämnet är; kommunikation.

Välkomna till Skolrådet den 10/4. Plats: Tolvåkerskolan, mediateket

Tolvåkerskolan 2019 – rekrytering av ny chef/rektor

Som tidigare meddelats kommer Tolvåkerskolan att få en ny chef/rektor under vårterminen. Rekryteringen är avslutad och ny rektor är Joakim Persson som tillträder den 13 maj.

Aktiviteter

Förutom den ordinarie undervisningen händer det mycket spännande framöver. Den årliga basketturneringen pågår för fullt och vi ser fram emot täta, intensiva och sportsliga matcher.

Efter påsklovet stundar PRAO för åk 8. PRAO:n sträcker sig under tio arbetsdagar och vi hoppas att alla ska trivas på sina praoplatser och ta med sig värdefulla erfarenheter och kunskaper därifrån. Efter PRAO:n (14/5) kommer alla elever i åk 8 att vara med på en säkerhetsdag. Säkerhetsdagen är ett samarbete mellan Kävlinge kommun, Polismyndigheten och Räddningstjänst syd. Mer information till åk 8 kommer när dagen närmar sig.

Under v.17 kommer åk 7 att få ta del av en teaterföreställning Seek and hide som är en del av Skapande skolaprojektet.

Jag önskar er en trevlig påsk med förhoppning om sol och vårvärme.

Anette Jivenius
TF Rektor

Uppdaterad 2019-08-06

 

E-post
kontakt@kavlinge.se

Telefonnummer
046-73 90 00

Organisationsnummer: 21 20 00 1058

 

Postadress
Kävlinge kommun
Verksamhetens namn
244 80 Kävlinge

Besöksadress
Kullagatan 2, Kävlinge

 

Öppettider
Måndag 08.00 - 16.30
Tisdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 16.30
Torsdag 08.00 - 16.30
Fredag 08.00 - 15.00

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER