Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn

 

Informationsbrev v.34

Hej alla föräldrar,

Nu är vi äntligen igång med ett nytt läsår och skolan sjuder återigen av förväntningar och härlig energi. Jag var under gårdagen runt och träffad våra nya sjuor som smygstartade i måndags kväll med en lyckad kick-off.

Detta läsår kommer processen kring nybyggnation växla upp och bli mer konkret. Enligt den plan som finns så kommer man börja riva den äldre delen av Söderpark efter jul. De elever från Söderpark som påverkas kommer ha sin undervisning i moduler vid den nybyggda förskolan. Planen är sedan att vår nya skolbyggnad ska börja byggas på den tomtmarken. Vi från skolan kommer givetvis finnas med i processen så mycket som vi kan när det börjar komma till mer konkreta förslag. Jag kommer informera fortlöpande kring detta under vägens gång.

Angående bemanning så har vi i dagsläget en vakant tjänst i särskolan. Rekrytering pågår. Vi hälsar Fredrik Rosquist välkommen till kollegiet. Fredrik är lärare i hem- och konsumentkunskap och kommer vara mentor i 9F tillsammans med Irene Utas. Annika Ahlberg som är mentor i klass 8D kommer vara tjänstledig under läsåret men ersätts av Karolin Nilsson som börjar 23/9.

Våra dagar för utvecklingssamtal är den 11/9 och 13/9. Mer information kommer inom kort från respektive mentor. Vi får så här inledningsvis mycket frågor om skolskjuts. Alla frågor om skolskjuts hänvisas till Kontakt Kävlinge (046739000).

Jag har under min första tid på skolan lokaliserat ett utvecklingsområde som vi kommer arbeta vidare med under kommande läsår. Vi kan se att en hög andel elever har problematisk frånvaro, något som förvisso inte är utmärkande för enbart Tolvåkerskolan utan något man kan se i skolor i hela riket.
Kommunen har tagit fram en ny handlingsplan kring frånvaro som vi kommer börja arbeta utifrån. Frånvaro av olika slag är givetvis ingenting som är okomplicerat på något sätt. Jag tror att vi behöver bli bättre på att uppfatta signaler i ett tidigt skede och tillsammans med vårdnadshavare arbeta för att främja närvaro. Vi kommer fördjupa oss mer i detta på vårt första skolråd.

Jag vill passa på och hälsa representanter välkomna till höstterminens två skolråd som är den 25 september och 20 november med start 18.30 i mediateket.

Vi ser fram emot ett givande läsår tillsammans med era barn.

Joakim Persson Rektor - Tolvåkerskolan
Text


Uppdaterad 2019-09-10

 

E-post
kontakt@kavlinge.se

Telefonnummer
046-73 90 00

Organisationsnummer: 21 20 00 1058

 

Postadress
Kävlinge kommun
Verksamhetens namn
244 80 Kävlinge

Besöksadress
Kullagatan 2, Kävlinge

 

Öppettider
Måndag 08.00 - 16.30
Tisdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 16.30
Torsdag 08.00 - 16.30
Fredag 08.00 - 15.00

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER