Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn

Säkerhet

Elevernas säkerhet prioriteras alltid. Tillsammans med polisen, trafiksäkerhets verket och våra leverantörer av taxi och skolbuss utvecklar vi modellen hela tiden.

Elever

Vid varje läsårsstart genomförs en säkerhets- och utrymningsövning för eleverna. Eleverna genomför praktiska utrymningsövningar av bussarna. Bussföraren ansvarar för övningarna, och instruerar också om hur säkerhetsutrustningen fungerar.

Förare

Skolskjutschaufförerna får kontinuerligt utbildning som omfattar bland annat första hjälpen, brand i buss samt bemötande av personer med särskilda behov. Samtliga förare har en handlingsplan i skolbussen i händelse av olycka.

Fordon

Trepunktsbälten finns på alla platser i skolbussarna och det är obligatoriskt för eleverna att använda dem. Sittplats ska finnas för alla elever. Alla fordon ska vara utrustade med mobiltelefon (försedd med handsfree), brandsläckare, reflexväst, handlampa och förbandsutrustning. Samtliga fordon är utrustade med alkolås och ISA-system (intelligent stöd för anpassning av hastighet).

Transporternas genomförande

Transporterna ska utföras på ett sådant sätt att kraven på en hög trafiksäkerhet tillgodoses. Hämtning och lämning av skolbarn får bara göras på godkända platser. Där det behövs ska föraren leda barn över trafikerad väg till och från fordonet.

Under transporten är det leverantören och föraren som ansvarar för att gällande trafikbestämmelser och ordningsregler följs. Uppstår problem under transporten ska föraren kontakta skolan och/eller skolskjutsansvarig.

Hållplatser

Alla eleverna blir tilldelad en hållplats för av- och påstigning i närheten av sin bostadsadress eller vid en uppsamlingshållplats. En uppsamlingshållplats är en hållplats där flera elever stiger av och på.

I samband med skolstart inspekterar (skolskjutsansvarig tillsammans med representant från gatukontoret, polisen och trafiksäkerhets verket) alla nya hållplatser och ser till så de är godkända för skolskjuts.


Uppdaterad 2014-02-06

 

E-post
kontakt@kavlinge.se

Telefonnummer
046-73 90 00

Organisationsnummer: 21 20 00 1058


Postadress
Kävlinge kommun
Verksamhetens namn
244 80 Kävlinge

Besöksadress kommunhuset
Kullagatan 2, Kävlinge


Öppettider kommunhuset
Måndag 08.00 - 16.30
Tisdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 16.30
Torsdag 08.00 - 16.30
Fredag 08.00 - 15.00

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER

Facebook logga