Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn

Skolval

Som vårdnadshavare har du möjlighet att välja skola till ditt barn inför skolstarten. Skolan kan ligga i eller utanför kommunen och vara en kommunal skola eller en friskola.

Elever som bor inom skolans upptagningsområde har företräde till platser i närområdet. Om det på en skola finns fler sökande än platser görs urvalet enligt de urvalsregler som skollagen anger.

Ansökan om plats i skolvalet

Förskoleklass

  • Ansökan görs via e-tjänst Skolval. Skolvalet för hösten 2019 är stängt!
  • E-tjänsten är öppen under december och januari.
  • Tänk på att båda vårdnadshavare behöver godkänna valet.

Om du väljer en friskola eller en skola i en annan kommun vill vi ändå att du skickar ditt val till oss. Kontakta därefter den skola du är intresserad av då de har en egen kö.

Här har vi sammanställt några saker att tänka på inför skolstarten i förskoleklass.

Årskurs 7

  • Ansökan görs via e-tjänst Skolval. Skolvalet för hösten 2019 är stängt!
  • E-tjänsten är öppen under december och januari.
  • Tänk på att båda vårdnadshavare behöver godkänna valet.

Om du väljer en friskola eller en skola i en annan kommun vill vi ändå att du skickar ditt val till oss. Tänk på att kontakta den skola du är intresserad av då de har en egen kö.

Inflyttning årskurs F-9

Flyttar ni till Kävlinge kommun fyller ni i en inflyttningsanmälanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster som skickas till den skola ni önskar plats på. Finns det önskemål om annan skola än den i ditt närområde, tillgodoses detta i mån av plats.

Om ni önskar plats på en friskola eller skola i en annan kommun, vänligen kontakta den skola ni önskar plats på.

Annan kommun

Om elev/vårdnadshavare önskar skolgång i en skola i en annan kommun än Kävlinge och om den mottagande kommunen inte ser något hinder i detta, upprättas ett avtal mellan kommunerna om elevens skolgång och om den ekonomiska regleringen mellan kommunerna.

Friskola

Ett barn kan fullgöra sin skolgång i en fristående skola, det vill säga en skola med annan huvudman än en kommun, om skolan är godkänd av Skolverket. Kravet på friskolan är att verksamheten svarar mot läroplanens utbildningsmål och den värdegrund som gäller för den offentliga skolan. Då valet av en friskola är ett beslut som grundar sig på förälders initiativ medför det dock att föräldern ansvarar för transport till och från den aktuella skolan. Kävlinge kommun betalar elevbidrag till den mottagande fristående skolan.

Information om skolskjuts

Uppdaterad 2019-03-15

 

E-post
kontakt@kavlinge.se

Telefonnummer
046-73 90 00

Organisationsnummer: 21 20 00 1058

 

Postadress
Kävlinge kommun
Verksamhetens namn
244 80 Kävlinge

Besöksadress
Kullagatan 2, Kävlinge

 

Öppettider
Måndag 08.00 - 16.30
Tisdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 16.30
Torsdag 08.00 - 16.30
Fredag 08.00 - 15.00

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER