Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn

Bygga nytt, ändra eller riva

___________________________________________
Information om våra handläggningstider

Bygg- och miljöenheten i Kävlinge kommun har under 2020 haft mycket stora personaomställningar samtidigt som ärendeinströmningen varit väldigt hög. Inför 2021 är enheten bemannad och extra, tillfälliga resurer har satts in.

Vi jobbar hårt med att hantera både de nya ärenden som kommer in och de gamla ärenden som ligger i kö. Som ett resultat av detta är våra handläggningstider och svarstider tyvärr fortsatt längre än vi önskar.

Telefon- och besökstiderna är för tillfället inställda och bygglovshandläggarna nås enklast per e-post till bygglov@kavlinge.se.

Vi förstår ni är angelägna om att få besked i era ärenden. Så fort vi har möjlighet att påbörja handläggningen av just ditt ärende så kommer vi att kontakta dig.

Vi jobbar för att vända denna situation så snabbt som möjligt för att kunna återgå till snabb handläggning och god service.

________________________________________________________________________

Här hittar du information om vad som gäller när du tänker bygga något i Kävlinge kommun. Du hittar information om när du behöver söka lov, hur du ansöker.

Det du bygger eller anlägger påverkar både dig själv och andra, och ofta under lång tid. Därför finns det lagar och regler för byggande. Det kan gälla sådant som berör alla som säkerhet, natur-, kultur- eller skönhetsvärden.

Vissa åtgärder kräver bygglov och andra åtgärder kräver en anmälan. Läs gärna igenom informationen på webbplatsen innan du skicka in en ansökan via blankett eller via e-tjänst.

E-tjänster

Med e-tjänsten Mittbygge kan du söka bygglov och andra lov digitalt. Som inloggad med hjälp av e-legitimation kan du ansöka om bygglov eller komplettera en påbörjad ansökan och du kan även följa dina pågående ärenden. Mittbygge är en extern e-tjänst. Ansök via Mittbyggelänk till annan webbplats.

Anmälningsärenden, också kallade "ej bygglovspliktiga åtgärder", till exempel attefallsåtgärder, installation av eldstad med mera, söks via kommunens e-tjänst.

Läs mer om vilka åtgärder du behöver anmäla här

Anmäl din åtgärd härlänk till annan webbplats


Handläggningstider

Läs mer om våra handläggningstider och processen här

Kundtjänst svarar på frågor om dina ärenden

Du är alltid välkommen att kontakta kommunens kundtjänst. Våra handläggare på kundtjänst kan hjälpa till och svara på frågor kring bygglov eller pågående ärenden. De har telefon- och besökstid under samma tider som kommunhuset är öppet!

Drop-in hos bygglovsavdelningen är tillsvidare inställt.

E-post: kontakt@kavlinge.se
Tel: 046-73 90 00

Uppdaterad 2021-03-04

 

E-post
kontakt@kavlinge.se

Telefonnummer
046-73 90 00

Organisationsnummer: 21 20 00 1058


Postadress
Kävlinge kommun
Verksamhetens namn
244 80 Kävlinge

Besöksadress kommunhuset
Kullagatan 2, Kävlinge


Öppettider kommunhuset
Måndag 08.00 - 16.30
Tisdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 16.30
Torsdag 08.00 - 16.30
Fredag 08.00 - 15.00

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER

Facebook logga