Installation av jord-, vatten- och bergvärmepumpar kräver anmälan till kommunen.
Installation av luftvärmepumpar kräver ingen anmälan till kommunen.
Innan du börjar gräva tänk på att begära utsättning för el, tele, bredband, vatten- och avloppsrör, gasledning mm.
Inom vissa detaljplanerade områden i kommunen är det inte tillåtet att utan tillstånd förändra naturmiljön på sin tomt. Detta gäller bl.a. trädfällning. Om man vill fälla träd ska man ansöka om marklov hos kommunen. Hör med kommunen vad som gäller för just din fastighet innan du går igång med grävarbeten.
Den som avser att uppföra en byggnad, en anläggning eller genomföra ett annat arbetsföretag bör i god tid ta reda på om någon fast fornlämning berörs och i så fall samråda med länsstyrelsen.
Om du tänker anlägga ytjordvärme eller borra på annans mark se till att ni gör upp ett ordentligt avtal på vad som gäller för anläggningen och markutnyttjandet.
Nyttjande av jordvärmeanläggningar för uppvärmning av hus har på senaste tiden blivit allt vanligare. Då anläggningarna kräver stor markareal har kommunen fått in förfrågningar om att förlägga jordvärmeanläggningar på kommunal mark.
Eftersom jordvärme är exempel på en förnybar energiresurs stödjer Kävlinge kommun implementeringen av jordvärmeanläggningar. För att upplåtelsen av mark skall ske rättvist och inte hindra Kävlinge kommuns utveckling har kommunen satt upp riktlinjer för upplåtelse av kommunal mark.
Kävlinge kommun upplåter mark för ytjordvärmeanläggningar enligt följande:
Postadress
Kävlinge kommun
Verksamhetens namn
244 80 Kävlinge
Besöksadress kommunhuset
Kullagatan 2, Kävlinge
Öppettider kommunhuset
Måndag 08.00 - 16.30
Tisdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 16.30
Torsdag 08.00 - 16.30
Fredag 08.00 - 15.00
FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER