Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn

Ungdomsråd

Politiker och ungdomar från kommunens skolor har tillsammans bestämt att ungdomar ska ges mer inflytande i Kävlinge kommun. Ett ungdomsråd ska fungera som en länk mellan kommunens ungdomar och politiker men även uppmuntra unga människor att ta egna initiativ för att förbättra sin situation. I ungdomsrådet kan man ta upp frågor om till exempel buss- och tågtrafiken inom kommunen och mycket, mycket mer.

Vill du vara med och påverka?

Är du under 25 år, bor i kommunen och vill vara med i ungdomsrådet? Hör av dig till Lena Nilsson, tel 046-73 90 11 eller e-post lena.nilsson@kavlinge.se

Så kan du påverka!

Dina åsikter är viktiga och som Kävlingebo vill vi att du ska vara med i utvecklingen av vår kommun. Det finns flera olika sätt att påverka och göra sin röst hörd.

Rösta i valen
När du fyllt 18 år har du som medborgare rätt att rösta i riksdagsval, kommunval och landstingsval.

Engagera dig i en förening
Kävlinge har massor av föreningar. Bli medlem och utveckla ditt engagemang och träffa andra med samma intresse. Föreningsregister hittar du under Uppleva och göra/Föreningsliv.

Förändra på din skola eller i din kommun
Kontakta eller gå med i elevrådet på din skola och förändra det du vill i skolan. Du kan dessutom gå med i Ungdomsrådet och förbättra situationen i kommunen. Ta kontakt med Lena Nilsson för att höra mer.

Gå med i ett parti
Vill du utveckla ditt politiska intresse kan du gå med i ett politiskt parti, som ung finns även politiska ungdomsförbund.

Skriv mail eller använd nätet
Om du vill göra din röst hörd så kan du också skriva brev eller maila till en politiker eller tjänsteman i kommunen. Du kan även skriva en insändare till en tidning eller lägga ut på nätet för att skapa engagemang i någon fråga.

Demonstrera eller agera
Att demonstrera eller anordna en manifestation är ett annat sätt att lyfta fram en fråga. Be folk skriva under namninsamlingar. Kontakta media. Glöm inte att ansöka om tillstånd hos polisen.

Har du och dina vänner en idé?

Är ni mellan 14–25 år? Vill ni att det ska hända något kul där ni bor? Vi kan stödja er idé med upp till 5 000 kr.

Leader Lundaland vill ge ungdomar chansen att söka pengar och få stöd till att driva egna projekt.

Ni lämnar er ansökan till Emilie Larsson, ungdomsprojektledare på Leader Lundaland. Hon sitter på kommunhuset till höger när ni kommer in.

Lundaland, projektansökanPDF


Uppdaterad 2018-04-13

 

E-post
kontakt@kavlinge.se

Telefonnummer
046-73 90 00

Organisationsnummer: 21 20 00 1058


Postadress
Kävlinge kommun
Verksamhetens namn
244 80 Kävlinge

Besöksadress kommunhuset
Kullagatan 2, Kävlinge


Öppettider kommunhuset
Måndag 08.00 - 16.30
Tisdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 16.30
Torsdag 08.00 - 16.30
Fredag 08.00 - 15.00

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER

Facebook logga