Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn

Styrning och ledning

Kävlinge är en fantastisk kommun. Bra verksamhet, kunniga medarbetare, engagerade politiker och ett gynnsamt läge – kort sagt, vi ligger bra till!

Men en bra organisation tillkommer inte av sig själv, eller består, om man inte ständigt utvecklar och förnyar den. Kvalitetskraven och förväntningarna på kommuner ökar i en långt högre takt än  resurserna. Därför behöver vi ett system för att kunna möta utmaningarna vi ställs inför i Kävlinge.

Våra kommuninvånares åsikter är oerhört viktiga för oss och därför fokuserar vi extra på samspelet mellan kommuninvånare, politiker och tjänstemän. I ett fungerande ledningssystem har alla en plats och tydliga uppgifter. För framgång krävs en stor portion öppenhet. Inte bara med vad vi erbjuder utan också med vad vi inte kan erbjuda. Dialog är A och O säger kommunstyrelsens ordförande Pia Almström.

En bra organisation växer dessutom inifrån. Är alla med på banan, trivs på jobbet och ser nyttan med vår insats sprider vi ringar av framgång omkring oss. Enligt kommundirektör Mikael Persson har många organisationer en bra struktur, men glömmer kulturen. För framgång krävs ett intensivt arbete med kulturfrågor.

I Kävlinge kommun har vi utvecklat vår ledningsfilosofi och fokuserar på de tre viktigaste processerna i vår styrning:

• De politiska prioriteringarna

• Planering och uppföljning av verksamheterna

• En styrmodell som förbättrar genomförandet av våra aktiviteter (service och tjänster)

Kävlinge kommuns verksamhetsstyrningPDF

En kommun är en komplex organisation och för att skapa en röd tråd i verksamheten och förstå vart vi är på väg krävs ett bra ledningssystem. I slutändan är det våra gemensamma  insatser som spelar roll. Tillsammans når vi framgång!

Uppdaterad 2016-09-21

 

E-post
kontakt@kavlinge.se

Telefonnummer
046-73 90 00

Organisationsnummer: 21 20 00 1058


Postadress
Kävlinge kommun
Verksamhetens namn
244 80 Kävlinge

Besöksadress kommunhuset
Kullagatan 2, Kävlinge


Öppettider kommunhuset
Måndag 08.00 - 16.30
Tisdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 16.30
Torsdag 08.00 - 16.30
Fredag 08.00 - 15.00

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER

Facebook logga