Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn
Nyheten är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Lex Sarah anmälan - brister i tillsynen

Händelsen handlar om brister i tillsynen

Varje måndag åker personal och deltagare från daglig verksamhet och badar i bassäng på en av kommunens träffpunkter. Den aktuella måndagen var badet inställt. Deltagaren hämtades som vanligt av färdtjänst och lämnades på träffpunkten. Deltagaren gick sedan till bassängen och förberedde sig för att bada. Personal på daglig verksamhet uppmärksammar att deltagaren inte kom som planerat till daglig verksamhet och börjar forska i varför. Efter en stund framkommer det att deltagaren blivet hämtad av färdtjänst och körd till träffpunkten. Personal åker direkt till träffpunkten, deltagaren är då i duschen.

Deltagaren fick inga konsekvenser av händelsen. Dock medförde händelsen att deltagaren utsattes för en risk för ett allvarligt missförhållande då deltagaren alltid har personal med sig i bassängen och lämnas inte ensam i bassängen.

Utredningen visar bl.a. att beskedet att badet var inställt kommunicerades inte ut till närstående. Färdtjänst ändrades inte utan deltagaren hämtades som vanligt och lämnades på träffpunkten.
Flera åtgärder är vidtagna och planeras bl.a. har arbetssättet reviderats. Ändringar i schema ska alltid dokumenteras i kalender på daglig verksamhet. Deltagaren lämnas nu alltid på daglig verksamhet och åker därefter tillsammans med personal till träffpunkten.


Uppdaterad 2019-04-03

 

E-post
kontakt@kavlinge.se

Telefonnummer
046-73 90 00

Organisationsnummer: 21 20 00 1058


Postadress
Kävlinge kommun
Verksamhetens namn
244 80 Kävlinge

Besöksadress kommunhuset
Kullagatan 2, Kävlinge


Öppettider kommunhuset
Måndag 08.00 - 16.30
Tisdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 16.30
Torsdag 08.00 - 16.30
Fredag 08.00 - 15.00

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER

Facebook logga