Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn

Färdtjänst och taxiresor

Taxi Kävlinge och deras samarbetspartners kommer från och med tisdagen den 6 oktober att tillfälligt ta över resor och transporter som tidigare utfördes av Taxi Trelleborg. En ny upphandling kommer inom kort att påbörjas.

Boka färdtjänst på nytt!

Alla färdtjänstresor måste bokas på nytt hos Taxi Kävlinge, även de resor som redan är schemalagda till arbete, dagverksamhet och daglig verksamhet.

Kontakta Taxi Kävlinge på telefon 046-71 02 68.

Kävlinge kommun hävde måndagen den 5 oktober avtalet med Taxi Trelleborg AB med omedelbar verkan. Anledningen till hävningen är att Taxi Trelleborg brutit mot sina förpliktelser enligt avtalet.

Pressmeddelande om att Kävlinge kommun häver avtalet

Kävlinge kommun har blivit uppmärksammade på att flera av Taxi Trelleborgs underleverantörers taxitrafiktillstånd från Transportstyrelsen har dragits in. De har även bytt ut underleverantörer allt eftersom deras tillstånd har återkallats och denna omsättning på underleverantörer visar på systematiska oegentligheter i verksamheten.

Såväl skoltaxiresor som färdtjänst har av förarna skötts på ett bra sätt och den verksamhet som företaget har bedrivit har vi ingenting att anmärka på.

Varför har vi inte hävt avtalet tidigare?
Det har tidigare inte funnits några grunder för att häva avtalet.

Varför väntade vi inte med att häva avtalet till alla berörda blivit informerade och rutiner för ny leverantör var på plats?
Det är straffbart att beställa transporter av ett företag när vi vet om att de det saknas tillstånd. Vi var därför tvungna att häva avtalet så snart vi fick veta att flertalet av Taxi Trelleborgs underleverantörers tillstånd dragits in.

Svar på vanliga frågor kring bytet av taxileverantör


Utökade öppettider för Kontakt Kävlinge

Med anledning av bytet av leverantör för färdtjänst och skolskjuts via taxiresor har Kontakt Kävlinge utökade öppettider för att kunna svara på frågor.

Måndag: öppet till klockan 21:00
Tisdag öppet mellan 7:00 och 20:00

För frågor kring bokade resor kontakta Taxi Kävlinge på telefon 046-71 02 68.


Till dig som har bokat färdtjänst:

Kävlinge kommun har ingen information om redan gjorda färdtjänstbokningar. Vi ber därför alla som har bokat färdtjänstresor att kontakta Taxi Kävlinge på telefon 046-71 02 68 för att förnya bokningen.

Till dig som resor med färdtjänst till arbetet, dagverksamhet eller daglig verksamhet:

Du måste boka dina resor på nytt hos Taxi Kävlinge, även de resor som redan var bokade hos Taxi Trelleborg. Kontakta Taxi Kävlinge på telefon 046-71 02 68. Inga körningar kommer att kunna göras innan du har bokat resorna på nytt.

Till dig som är vårdnadshavare till barn med skolskjuts via taxi:

Skolskjutsresorna med taxi fortgår som vanligt, men utförs från och med tisdagen den 6 oktober av Taxi Kävlinge eller någon av deras samarbetspartners. Barnet hämtas vid den upphämtningsplats som anges på beslutet om skolskjuts. Vänligen ring 046-71 02 68 om du behöver avboka en resa eller om du har frågor kring tider eller rutt.

Uppdaterad 2020-10-15

 

E-post
kontakt@kavlinge.se

Telefonnummer
046-73 90 00

Organisationsnummer: 21 20 00 1058


Postadress
Kävlinge kommun
Verksamhetens namn
244 80 Kävlinge

Besöksadress kommunhuset
Kullagatan 2, Kävlinge


Öppettider kommunhuset
Måndag 08.00 - 16.30
Tisdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 16.30
Torsdag 08.00 - 16.30
Fredag 08.00 - 15.00

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER

Facebook logga