Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn
Nyheten är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Årets medarbetare, chef och aktivitet 2018 utsedda

Årets medarbetare är Christina Strömvall, skolbibliotekarie på Skönadalsskolan. Pia Jönsson, enhetschef på Kullagården, är Årets chef. Årets aktivitet är Rinnebäcksskolans köks satsning på att minska matsvinnet på skolan.

Invånare och medarbetare har varje år möjlighet att nominera årets medarbetare, chef och aktivitet. Bakgrunden är att kommunen vill bli bättre på service och tillgänglighet. En del i det arbetet är att ta tillvara på och lyfta goda exempel och uppmärksamma speciellt goda insatser i den kommunala organisationen. Inlämnade nomineringar bedömdes av en jury och förutom äran är vinsten ett bidrag till kompetenshöjande insatser och en gåva.

Årets medarbetare: Christina Strömvall, Skönadalsskolan

Christina Strömvall från Skönadalsskolan är Årets medarbetare 2018.

Motivering: Christina gör en fantastisk arbetsinsats varje dag för Skönadalsskolan och för Kävlinge kommun. Med djupt engagemang, kunnande och initiativförmåga har hon bidragit till en enastående utveckling av skolbibliotekets roll för att stimulera och fördjupa elevers lärande och måluppfyllelse i ett brett perspektiv. Hon tar emot studiebesök, föreläser, instagrammar och bloggar för att bidra till ökad läsning och litterär kompetens bland barn och unga. Christina tar initiativ till kollegialt lärande för såväl lärare som för skolbibliotekarier kring lässtimulerande insatser, kritisk användning av nätet och andra kulturella inslag. Detta har lett till utmärkelser som Årets Skolbibliotek, Årets skolbibliotekarie och Skolbibliotek i världsklass för att nämna några. Hon är en lysande förebild för alla som arbetar i skolan med sitt starka fokus på litterär och kulturell bildning.

Christina är den bästa ambassadör som Kävlinge kommun skulle kunna få och hon sätter verkligen kommunen på kartan i ett lokalt, regionalt och nationellt perspektiv.

Årets chef: Pia Jönsson, enhetschef Kullagården

Pia Jönsson, enhetschef Kullagården, är Årets chef 2018.

Motivering: För ett engagerat, kunnigt och drivande ledarskap utses enhetschef Pia Jönsson till årets chef. Pia Jönsson har som chef och ledare på område Öst, Kullagården, hemtjänst och särskilt boende visat ett ledarskap som rönt uppskattning hos såväl brukare och deras anhöriga som medarbetare och ledning. Med engagemang, kunskap och hjärta har hon lett sina medarbetare och sin verksamhet till strålande resultat år efter år.

Verksamheten har under Pia Jönsson ledning präglats av goda resultat såväl vad gäller brukarnöjdhet, som i medarbetareundersökningar och i de ekonomiska resultaten. Medarbetarna beskriver ett närvarande ledarskap där Pia genom sitt eget agerande och ”extra engagemang” utöver det vanliga skapar delaktighet och ”ser” sina medarbetare. Tillsammans med medarbetarna har Pia Jönsson med kreativitet, engagemang och med stor tävlingsinstinkt arbetat strategiskt för att nå målet att Kävlinge kommuns hemvård ska tillhöra de bästa i landet!

Årets aktivitet: Rinnebäcksskolans kök

Rinnebäcksskolans köks arbetslag vann Årets aktivitet 2018. På bilden (från höger): Veronica Nilsson, Veronika Göransson, Randa Farahat, Sita Sherifi, Johanna Landin och Sara Persson

Motivering: För sitt stora engagemang, kreativitet och goda resultat utses Rinnebäcksskolans köks arbetslags arbete med att minska matsvinnet till Årets aktivitet 2018. Genom envishet, skicklighet och stort engagemang har Rinnebäcksskolans köks arbetslag minskat matsvinnet på ett imponerande sätt. Ett arbete som har bedrivits i nära samarbete med elever, lärare och rektor.

På ett lekfullt, enkelt och roligt sätt har arbetslaget skapat engagemang och aktiviteter för att ”rädda maten”. Arbetslaget har skapat en "vi-känsla" att lyckas, som håller i och bevarar fokus varje skoldag. Tillsammans med ett gott teamarbete inom hela skolan har detta borgat för bibehållet engagemang och uthållighet. Utöver ett näst intill obefintligt tallrikssvinn är de mästare på att åstadkomma nya rätter av ”räddad mat”. I genomsnitt kastade matgästerna 10-12 kilo mat varje dag, då arbetslaget bestämde sig för att detta måste vi förändra. Nu är genomsnittet är 2-3 kilo per dag och rekordet 750 gram, vilket är svårslaget.

Uppdaterad 2018-06-13

 

E-post
kontakt@kavlinge.se

Telefonnummer
046-73 90 00

Organisationsnummer: 21 20 00 1058


Postadress
Kävlinge kommun
Verksamhetens namn
244 80 Kävlinge

Besöksadress kommunhuset
Kullagatan 2, Kävlinge


Öppettider kommunhuset
Måndag 08.00 - 16.30
Tisdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 16.30
Torsdag 08.00 - 16.30
Fredag 08.00 - 15.00

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER

Facebook logga