Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn
Nyheten är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Hemtagningsenheten – en ny verksamhet med fokus på individuell återhämtning

Som en del av omorganisationen av hemvården i Kävlinge kommun har en ny verksamhet startat. Den nya hemtagningsenheten ersätter det som tidigare hette hemrehabilitering.

För att skapa en verksamhet som kan specialisera sig på hemtagning har Kävlinge kommun omorganiserat enheten för hemrehabilitering. Den nya hemtagningsenheten består av ett team med undersköterskor, sjuksköterskor, sjukgymnaster och arbetsterapeuter som ger individuellt stöd, vård och omsorg i den enskildes hem.

Hemtagningsenhetens uppgift är att ge stöd och omsorg till nyutskrivna kommuninvånare med fortsatt behov av vård och träning i vardagen.

– Enheten för hemrehabilitering arbetade i många år med att träna och stötta nyutskrivna kommuninvånare i deras hem. Detta kommer även fortsättningsvis att vara en del av hemtagningsenhetens arbete med skillnaden att man inom tre veckor lämnar över ansvaret till respektive hemtjänstenhet, säger sektorschef Ann-Louise Christensen.

Bakgrund

Förändringarna görs som en del av satsningen Morgondagens hemvård med syfte att hemvårdens verksamheter och tjänster ska bidra till välbefinnande och ett meningsfullt liv. Målet är att skapa en mer flexibel organisation för att möta framtidens utmaningar i form av nya och förändrade krav på en omsorg med individuell anpassning.

Läs mer: Efter sjukhusvistelsen

Uppdaterad 2018-09-05

 

E-post
kontakt@kavlinge.se

Telefonnummer
046-73 90 00

Organisationsnummer: 21 20 00 1058


Postadress
Kävlinge kommun
Verksamhetens namn
244 80 Kävlinge

Besöksadress kommunhuset
Kullagatan 2, Kävlinge


Öppettider kommunhuset
Måndag 08.00 - 16.30
Tisdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 16.30
Torsdag 08.00 - 16.30
Fredag 08.00 - 15.00

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER

Facebook logga