Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn
Nyheten är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Högsta placering hittills i SKL:s rapport Öppna jämförelser - grundskola

Kävlinge kommun klättrar från plats 88 till plats 20 i Sveriges Kommuner och Landstings (SKL) rapport om grundskola. Det är högsta placeringen hittills för Kävlinge. Resultatet visar även att skillnaden mellan pojkar och flickor är liten, vilket sticker ut jämfört med andra kommuner.

Idag publicerar SKL (Sveriges Kommuner och Landsting) rapporten Öppna jämförelser om grundskolor runt om i landet. Kävlinge kommun visar bästa resultat hittills.

– Det är väldigt glädjande och visar att våra skolor är bland de bästa i landet. Det är ett bevis på att vårt fokus på ännu bättre kvalitet i hela styrkedjan ger resultat. Jag är stolt över att våra lärare och skolledare har så stort utvecklingsfokus, att de har en öppenhet och jobbar efter ny forskning för att hela tiden hitta nya arbetssätt som passar alla, både pojkar och flickor, Camilla Mårtensen, ordförande, bildningsnämnden

Kävlinge kommuns resultat:

 • Hittills den högsta placering – 20 (förra årets placering 88).

 • Högsta meritvärde hittills för elever i årskurs 9 – 247,0. (I riket: 228,7).
  Liten skillnad i kommunen mellan pojkar (242,2) och flickor (252,5).

 • Högsta andel elever som hittills är behöriga till yrkesprogram för elever i årskurs 9 – 94,7% (I riket: 84,4%).
  Ingen skillnad i kommunen mellan pojkar och flickor.

 • Högsta andel elever som hittills uppnått kunskapskraven i samtliga ämnen för elever i årskurs 9 – 90,3%. (I riket: 75,6%).
  Ingen skillnad mellan pojkar och flickor i kommunen.

 • Fortsatt stabilitet i måluppfyllelsen för elever i årskurs 6 i matematik och svenska med en hög andel som når målen i dessa ämnen - 94,1% respektive 95,0%. (I riket: 89,5% respektive 94,4%).
  Även här är det i stort sett ingen skillnad mellan pojkar och flickor i kommunen.

– Det är ett oerhört glädjande resultat. Visserligen visste vi att våra meritvärden var goda från vårterminen -18, men idag kom det definitiva resultatet i jämförelser med andra kommuner. Jag vill verkligen passa på att lyfta fram skickliga lärare och rektorer, utan deras arbetsinsats hade vi inte nått detta fantastiska resultat. En viktig framgångsfaktor i att uppnå goda resultat är uthållighet och systematik i det dagliga arbetet i skolan. Det visar även på betydelsen av att styrkedjan lärare-rektor-huvudman fungerar för att därmed skapa så goda förutsättningar som möjligt för att våra elever ska ha möjlighet att ta sig vidare i utbildningssystemet, säger Barbro Börjesson, sektorschef Utbildning.

I Öppna jämförelser – grundskola 2018 samlar Sveriges Kommuner och Landsting (SKL)länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster centrala nyckeltal som beskriver grundskolans resultat och resurser, bland annat utifrån slutbetyg, ämnesprov och omvärldskunskap samt uppgifter om kostnader och personal. Syftet är att ge kommunerna ett bra underlag för analys och utveck­ling av skolan.

Uppdaterad 2018-12-10

 

E-post
kontakt@kavlinge.se

Telefonnummer
046-73 90 00

Organisationsnummer: 21 20 00 1058


Postadress
Kävlinge kommun
Verksamhetens namn
244 80 Kävlinge

Besöksadress kommunhuset
Kullagatan 2, Kävlinge


Öppettider kommunhuset
Måndag 08.00 - 16.30
Tisdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 16.30
Torsdag 08.00 - 16.30
Fredag 08.00 - 15.00

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER

Facebook logga