Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn
Nyheten är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Hundstund blir ny daglig verksamhet för LSS-brukare

Att ta hand om hundar blir en ny daglig verksamhet inom LSS i Kävlinge. Kommunen har skrivit avtal med Hundstund i Lund och kommer att kunna erbjuda minst fem platser från och med den 15 juli.

I Kävlinge kommun finns drygt 100 personer med olika funktionsvariationer som är beviljade daglig verksamhet. Daglig verksamhet är en av de tio insatserna i lagen om stöd och service (LSS) till personer med vissa funktionsvariationer. Kommunen har redan i dag tio egna dagliga verksamheter av olika slag men nu breddar man sitt utbud.

– Vi tycker det är viktigt med valmöjligheter och är glada att kunna erbjuda våra brukare ett brett utbud inom daglig verksamhet, säger Pernilla Lindeberg, enhetschef LSS och socialpsykiatri.

Hundstund är en verksamhet som kombinerar daglig verksamhet med hunddagis och blir den första privata aktören inom daglig verksamhet i Kävlinge kommun. Företaget finns i västra Lund dit brukare från Kävlinge kommun kommer behöva ta sig eftersom det inte erbjuds någon verksamhet lokalt i kommunen.

Daglig verksamhet inom LSS är en av de verksamheter i Kävlinge kommun som faller inom ramen för lagen om valfrihetssystem (LOV) som ger kommuninvånare möjlighet att själva välja mellan olika alternativ av välfärdstjänster som passar personens individuella behov och funktionsvariationer.

Läs mer om Hundstund.

Information om utförare av daglig verksamhet LSS.

Läs mer om Daglig verksamhet och Lagen om valfrihet (LOV).

Uppdaterad 2018-07-03

 

E-post
kontakt@kavlinge.se

Telefonnummer
046-73 90 00

Organisationsnummer: 21 20 00 1058


Postadress
Kävlinge kommun
Verksamhetens namn
244 80 Kävlinge

Besöksadress kommunhuset
Kullagatan 2, Kävlinge


Öppettider kommunhuset
Måndag 08.00 - 16.30
Tisdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 16.30
Torsdag 08.00 - 16.30
Fredag 08.00 - 15.00

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER

Facebook logga