Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn
Nyheten är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Kävlinge bland de bästa när Årets Håll Sverige Rent-kommun utsågs

För fjärde året i rad var Kävlinge en av fem finalister som tävlade om titeln Årets Håll Sverige Rent-kommun. Utmärkelsen går till den kommun som toppar Håll Sverige Rents kommunindex för bästa arbete mot nedskräpning. Årets vinnare blev Borås stad.

Kävlinge kom på femteplats efter Borås, Gävle, Ystad och Vellinge. Borås blev Årets Håll Sverige Rent-kommun för fjärde året i rad. Priset delas ut årligen till en kommun som arbetat på ett strategiskt och kreativt sätt med att förebygga nedskräpning.

Logga från Håll Sverige Rent

Kävlinge kommun genomför årligen flera aktiviteter kopplade till nedskräpning. Varje år deltar kommunen i en nationell skräpplockarvecka, senast deltog knappt 6500 personer i kommunen, motsvarande cirka 20 procent av invånarna. Nästan hälften av kommunens skolor och förskolor är miljöcertifierade enligt Grön Flagg.

- Det är tack vare våra fantastiska verksamheter som vi år efter år är bland topp fem i hela landet. Sedan 1997 har vi ett miljöombudsnätverk med runt 70 engagerade representanter från kommunens alla verksamheter. Deras uppdrag är att informera och inspirera kring nedskräpning, klimatpåverkan och andra hållbarhetsfrågor, säger Ann Persson, miljöstrateg.

Om utmärkelsen

Utmärkelsen går till den kommun som toppar Håll Sverige Rents kommunindex, som utgörs av flera olika faktorer som rör engagemang för och insatser mot nedskräpning. Dessa är till exempel antal och andel skräpplockare, engagemang i Håll Sverige Rents skräpplockaraktiviteter (om kommunen hjälper till med exempelvis utdelning av säckar och påsar) samt antal och andel skolor och förskolor i Grön Flagg. Förra året hamnade Kävlinge på en delad fjärdeplats i Sverige respektive andraplats i Skåne.

Mer om utmärkelsenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Uppdaterad 2018-11-21

 

E-post
kontakt@kavlinge.se

Telefonnummer
046-73 90 00

Organisationsnummer: 21 20 00 1058


Postadress
Kävlinge kommun
Verksamhetens namn
244 80 Kävlinge

Besöksadress kommunhuset
Kullagatan 2, Kävlinge


Öppettider kommunhuset
Måndag 08.00 - 16.30
Tisdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 16.30
Torsdag 08.00 - 16.30
Fredag 08.00 - 15.00

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER

Facebook logga