Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn
Nyheten är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Kävlinge kommun har Sveriges fjärde bästa företagsklimat

I dag presenterade Svenskt Näringsliv sin årliga rankning av det lokala företagsklimatet. Kävlinge kommun placerar sig på fjärde plats av Sveriges 290 kommuner och har klättrat två placeringar sedan förra året.

Kävlinge kommun fortsätter att klättra i rankningen av det lokala företagsklimatet som presenterades av Svenskt Näringsliv under tisdagsmorgonen. Efter Solna i topp placerar sig Vellinge och Höganäs som är de två skånska kommuner som har tagit sig förbi Kävlinge i år.

- Vi satte målet att vi skulle nå en topp tio-placering innan slutet på denna mandatperiod. Det lyckades vi med redan 2015 och nu fortsätter vi på samma goda väg.

- Ett bra företagsklimat är en förutsättning för att nå vårt mål att bli Skånes bästa boendekommun. Företagande och entreprenörskap är grunden för att skapa jobb och lokal tillväxt. Vi behöver ett bra samarbete med våra företagare eftersom det är vi tillsammans som skapar förutsättningar för att utveckla samhället och platsen Kävlinge kommun. Företagarnas betyg är ett viktigt kvitto på att våra utvecklingsinsatser fungerar, säger Pia Almström, kommunstyrelsens ordförande.

- Vårt mål är att ge våra företagare bra service och information. Det långsiktiga arbetet gällande företagsklimatet är en viktig del i att utveckla kommunens service, bemötande och tillgänglighet - inte minst inom kommunens myndighetsroll. Kävlinge och Skåne levererar – vi ser många bra resultat i våra grannkommuner vilket sammantaget ger Skåne ett unikt bra företagsklimat, säger Mikael Persson, kommundirektör.

Om undersökningen

Svenskt Näringsliv gör varje år en kommunrankning av företagsklimatet. En del i rankningen baseras på resultatet av en enkätundersökning som besvaras av drygt 30 000 företagare runt om i Sverige. I undersökningen betygsätter företagen sina hemkommuner gällande servicen till företag, kommunikationer samt kommunpolitikers och skolans attityder till företagande.

Läs mer: Företagsklimat 2018länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Uppdaterad 2018-10-02

 

E-post
kontakt@kavlinge.se

Telefonnummer
046-73 90 00

Organisationsnummer: 21 20 00 1058


Postadress
Kävlinge kommun
Verksamhetens namn
244 80 Kävlinge

Besöksadress kommunhuset
Kullagatan 2, Kävlinge


Öppettider kommunhuset
Måndag 08.00 - 16.30
Tisdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 16.30
Torsdag 08.00 - 16.30
Fredag 08.00 - 15.00

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER

Facebook logga