Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn
Nyheten är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Mindre socker i förskolorna

Kävlinge kommun har tagit fram en kommunövergripande policy för hur och när socker ska serveras i förskolorna. Samtidigt pågår ett aktivt arbete med att minska intaget.

– Vi gör det här för att värna om barns hälsa. Många barn har inte ätit socker innan de börjar förskolan, samtidigt som de äter huvuddelen av sina måltider där. Då är det viktigt att vi medverkar till att ge dem goda matvanor. Vårt förhållningssätt är restriktivt och vi strävar efter att erbjuda så lite socker som möjligt, säger Marie Nilsson, chef för förskolorna.

Ett restriktivt förhållningssätt innebär till exempel att sötade tillbehör som ketchup och sylt kan erbjudas de barn som frågar efter det, men inte till alla som rutin. Undantag kan göras i samband med högtider eller enstaka gemensamma firanden då personalen kan bjuda på till exempel frukt, eller glass. Födelsedagar ses inte som enstaka tillfällen och eventuellt firande ska därför ske med hänsyn till sockerpolicyn. Exempelvis kan födelsedagar uppmärksammas och firas med förskolans egen frukt.

Sockerpolicyn har utgångspunkt i kommunens måltidsstrategi som säger att de måltider som serveras ska vara hälsosamma och hållbara. Kävlinge kommun strävar efter att måltiden ska skapa matglädje och gemenskap. Den ska bidra till att skapa goda grundläggande vanor, ge livskvalitet och ett gott liv.

Läs mer: Kävlinge måltidsstrategiPDF

Uppdaterad 2018-03-15

 

E-post
kontakt@kavlinge.se

Telefonnummer
046-73 90 00

Organisationsnummer: 21 20 00 1058


Postadress
Kävlinge kommun
Verksamhetens namn
244 80 Kävlinge

Besöksadress kommunhuset
Kullagatan 2, Kävlinge


Öppettider kommunhuset
Måndag 08.00 - 16.30
Tisdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 16.30
Torsdag 08.00 - 16.30
Fredag 08.00 - 15.00

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER

Facebook logga