Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn
Nyheten är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Nya badhusets placering i Stationsstaden är klar

Nya badhuset i Kävlinge placeras på den tomt där idag Hejdes ligger i Kävlinge tätort. På kommunstyrelsen den 14 mars gav kommunens politiker klartecken till inköpet av tomten som är placerad i hörnet Framtidsgatan och Bygdegatan, alldeles intill Kävlinge kommunhus parkering. Nästa steg är beslut av kommunfullmäktige i april.

Samtidigt säljer kommunen mark till företaget vid kommunens centralförråd på Annehäll där företaget planerar bygga sin nya anläggning.

– Det här är en bra affär för båda parter. Förvärvet ger kommunen möjlighet att medverka till den påbörjade stadsomvandlingen i Kävlinge tätort och en bra placering för vårt nya badhus. Hejdes, å andra sidan, får möjlighet att etablera en ny anläggning med bättre utvecklingsmöjligheter och ett bättre läge med tanke på all den trafik som kör till och från trävaruhandeln, säger Pia Almström kommunstyrelsen ordförande

2017 fattade kommunens politiker beslut om att ersätta de två nuvarande badanläggningarna i kommunen med ett badhus i Kävlinge tätort. Placeringen har valts utifrån att där finns flest invånare i närområdet samtidigt som det idag är den plats som har de bästa kollektiva förbindelserna med övriga orter i kommunen.

Behovet av kommunens tekniska förråd som ligger i industriområdet nära rondellen där väg 104 och väg 108 möts har minskat. Detta då drift, skötsel och underhåll av den offentliga miljön sedan ett par år sköts av entreprenörer och Sysav hanterar kommunens avfallshantering. Nu säljer kommunen alltså cirka sextusen kvadratmeter av tomten till Hejdes. Tillfarten till trävaruhandeln kommer att möjliggöras via Tostarpsvägen.

Läs mer: Ny badanläggning i Kävlinge

Visionsbild badanläggning

Visionsbild över badanläggning, Gehl architects.

Uppdaterad 2018-03-16

 

E-post
kontakt@kavlinge.se

Telefonnummer
046-73 90 00

Organisationsnummer: 21 20 00 1058


Postadress
Kävlinge kommun
Verksamhetens namn
244 80 Kävlinge

Besöksadress kommunhuset
Kullagatan 2, Kävlinge


Öppettider kommunhuset
Måndag 08.00 - 16.30
Tisdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 16.30
Torsdag 08.00 - 16.30
Fredag 08.00 - 15.00

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER

Facebook logga