Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn
Nyheten är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Så tryggt är det i Kävlinge kommun

Den faktiska brottsligheten i Kävlinge kommun har minskat jämfört med förra året. I den årliga trygghetsmätningen minskar också medborgarnas oro att utsättas för brott. Glädjande besked för Kävlinge som fortsätter att vara en trygg kommun.

Polisen genomför tillsammans med kommunen varje år en mätning för att undersöka tryggheten hos medborgarna. Trygghetsmätningen sker genom enkätutskick till slumpmässigt utvalda personer i åldern 16-85 år som är bosatta i kommunen.

– Årets mätning visar samma trygghetsindex som 2017 och att Kävlinge fortsätter att vara en trygg kommun. Tillsammans med Polisen och andra samverkansformer fortsätter vi att arbeta för att öka den upplevda tryggheten och minska brottsligheten i kommunen, säger Björn Andersson, säkerhetschef i Kävlinge kommun.

Bostadsinbrotten minskar

Oron för att utsättas för bostadsinbrott har varit en av de stora otrygghetsfaktorerna i tidigare trygghetsmätningar. Årets mätning visar en förbättring och att oron för att utsättas för denna typ av brott har minskat. Detta kan kopplas till en faktisk nedgång i antalet anmälda bostadsinbrott under både 2017 och 2018. Polisen förklarar minskningen med att man arbetat fram nya samverkansformer tillsammans med kommunen, försäkringsbolag, företagare och grannsamverkansföreningar - ett samarbete som har gett utdelning.

Fortsatt oro för trafikbrott

Årets mätning visar att det finns en fortsatt oro för att utsättas för våldsbrott, trots att den faktiska brottsligheten har minskat. Detta visar på skillnader i den upplevda tryggheten och den faktiska brottsligheten. Till exempel kan otrygga platser och bristande belysning påverka känslan av att bli utsatt för brott. En annan stor otrygghetsfaktor gäller trafikrelaterade brott, exempelvis buskörning med mopeder och höga hastigheter i trafiken. Detta trots att det genomförs regelbundna hastighetskontroller runt om i kommunen.

Små förändringar

Årets trygghetsmätning visar mycket små förändringar jämfört med 2017. Över tid finns inte heller någon negativ förändring med undantag för trafikbrott och oron för inbrott i bostaden. Fler anser också att Polisen bryr sig mer om de lokala problemen än tidigare år.

Läs mer: Resultat trygghetmätning 2018länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Uppdaterad 2018-11-13

 

E-post
kontakt@kavlinge.se

Telefonnummer
046-73 90 00

Organisationsnummer: 21 20 00 1058


Postadress
Kävlinge kommun
Verksamhetens namn
244 80 Kävlinge

Besöksadress kommunhuset
Kullagatan 2, Kävlinge


Öppettider kommunhuset
Måndag 08.00 - 16.30
Tisdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 16.30
Torsdag 08.00 - 16.30
Fredag 08.00 - 15.00

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER

Facebook logga