Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn
Nyheten är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Årets stipendiemottagare utsedda

Arbetsliv- och fritidsnämnden fattade vid sitt senaste möte beslut om vilka som ska motta stipendier från Nils Andréassons minnesfond. Totalt delas 581 250 kronor ut till 19 studenter.

Den högsta stipendiesumman, 93 000 kronor, får Malin Wahlström som studerar till Landskapsingenjör.

Felicia Jakobsson, Marina Ekberg och Anna Hansson får 46 500 kronor vardera.

Följande studenter får 23 250 kronor vardera:
Maria Knutsson, Emilie Lilja, Linn Mårtensson, Hanna Svensson, Anna Samberg, Hanna Steen, Viktor Städe, Hans Ahrland, Samuel Sellberg, Maria Nilsson, Daniel Larsson, Johannes Kasimir, Ellen Kasimir, Pernilla Magnusson, Elenore Jeppsson.

Stipendier och diplom delas ut i samband med julmarknaden i Kävlinge den 7 december.

Maxine vid prisutdelningen i fjol.

Möt Maxine – en av 2018 års vinnare

Maxine Persson mottog det stora stipendiet, om 91 000 kronor, vid julmarknaden i fjol. Maxine går nu det femte och sista året på civilingenjörsutbildningen med inriktning mot väg och vatten. Hon sökte stipendium framförallt för att kunna finansiera sin examensresa, som studenterna på väg- och vattenprogrammet får möjlighet åka på under sommaren mellan fjärde och femte året.

Berätta om när du fick veta att du blivit utsedd till stipendiat!
– För att täcka en del av kostnaderna för examensresan jobbar vi i klassen bland annat med serveringsjobb och dylikt på stora företagsmiddagar. Det var just vid en sådan kväll, då jag jobbade som värd för en arbetsmässa, som jag fick samtalet om att jag blivit utsedd till stipendiat. Jag kommer fortfarande ihåg samtalet!

Hur reagerade du?
– Först fick jag reda på att jag hade blivit stipendiat och blev så oerhört glad. När jag sedan fick reda på att de utsett mig till förste stipendiat och att summan var på 91 000 kronor kunde jag knappt tro att det var sant! Jag kommer inte ens ihåg vad jag svarade men skrek nog till lite av lycka.

Vad har det inneburit för dig att få stipendiet?
– För mig som student har detta betytt så otroligt mycket! Jag fick chans att få denna upplevelse med min klass och förmodligen framtida kollegor. Under examensresan besökte vi Brasilien och gjorde flera studiebesök, bland annat på VLT – den lätta spårvagnen genom Rios centrum – och fick möta ingenjörer som arbetade med trafik och ombyggnad i Rio. Det var väldigt lärorikt att få höra upplevelser och arbetsuppgifter från någon som arbetar inom samma bransch fast i en helt annan del av världen.

Har du några rekommendationer till framtida stipendiater?
– Stipendiet bidrar säkert till olika sorters finansiering eller trygghet beroende på vad man prioriterar. Stipendiet kan till exempel hjälpa studenter som har barn eller innovationsidéer på ett annat sätt än vad det hjälpt mig. Jag kan dock rekommendera alla att söka. Det gav mig väldigt mycket lärdom och inspiration!

Uppdaterad 2019-11-21

 

E-post
kontakt@kavlinge.se

Telefonnummer
046-73 90 00

Organisationsnummer: 21 20 00 1058


Postadress
Kävlinge kommun
Verksamhetens namn
244 80 Kävlinge

Besöksadress kommunhuset
Kullagatan 2, Kävlinge


Öppettider kommunhuset
Måndag 08.00 - 16.30
Tisdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 16.30
Torsdag 08.00 - 16.30
Fredag 08.00 - 15.00

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER

Facebook logga