Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn
Nyheten är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Återigen övervägande god kvalitet inom Kävlinges äldreomsorg

Kävlinge kommun får mycket goda resultat inom Särskilt boende och Mat och Måltidsmiljö i rapporten Öppna jämförelser 2018 Vård och omsorg om äldre. Rapporten presenteras av Socialstyrelsen och Sveriges kommuner och landsting (SKL) och belyser hemtjänst, särskilda boenden samt sammanhållen vård och omsorg för äldre med stora behov av insatser från både kommun och landsting.

– Jag är stolt och glad över de fantastiska resultat som vi har inom Särskilt boende, säger Annsofie Thuresson, Omsorgsnämndens ordförande. Ett varmt tack till alla våra kompetenta och engagerade medarbetare som skapar den goda kvalitén, fortsätter Annsofie Thuresson.

Av Öppna jämförelser framkommer att Kävlinge kommun placerar sig på en första plats i landet vad gäller ”Kontakt med personal i särskilt boende”. Stor nöjdhet finns också med ”Bemötande, förtroende och trygghet” där kommunen placerar sig på 20 plats i landet.

– Så fantastiskt roligt, säger sektorchef Ann-Louise Christensen.

Maten och måltidsmiljön fortsätter visa goda resultat och placerar sig på 5:e plats i Sverige och på en första plats i Skåne.

– Att måltidsservice fortsätter sina goda resultat år efter år är fantastiskt, säger Annsofie Thuresson. Inte minst utifrån att vi vet hur viktig maten är för de äldres hälsa och välbefinnande.

Inom Hemtjänsten är resultaten blandade. På ”Bemötande, förtroende och trygghet” placerar sig kommunen runt medelvärdet för landet. Mer nöjda är hemtjänsttagarna med ”inflytande och tillräckligt med tid i hemtjänsten” där kommunen landar på en 45:e plats. Oroande är att den självskattade hälsan har försämrats.

– Det är blandade signaler i resultaten inom omsorgen om de äldre, samtidigt vet vi att marginalerna är små mellan de olika ”placeringarna”. Nu ska vi närmare analysera resultaten säger sektorchef Ann-Louise Christensen. Analysen får visa vilka åtgärder vi kan behöva vidta.

Fler resultat

Sammantagen nöjdhet hemtjänst i sin helhet 89% (plats 187 i landet)

Sammantagen nöjdhet särskilt boende i sin helhet 92% (plats 8 i landet)

http://www.socialstyrelsen.se/publikationer2019/2019-2-2länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Uppdaterad 2019-03-01

 

E-post
kontakt@kavlinge.se

Telefonnummer
046-73 90 00

Organisationsnummer: 21 20 00 1058


Postadress
Kävlinge kommun
Verksamhetens namn
244 80 Kävlinge

Besöksadress kommunhuset
Kullagatan 2, Kävlinge


Öppettider kommunhuset
Måndag 08.00 - 16.30
Tisdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 16.30
Torsdag 08.00 - 16.30
Fredag 08.00 - 15.00

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER

Facebook logga