Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn
Nyheten är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Elever och föräldrar betygsätter skolmat via app

Tre smilyes - en nöjd, en neutral och en missnöjd.

I appen Skolmaten kan elever och föräldrar betygsätta och visa vad de tycker om dagens lunch i kommunens skolrestauranger.

Vilken smiley passar bäst in på dagens skollunch? Nu kan elever och föräldrar ge snabb återkoppling om vad de tycker om skolmaten genom en mobilapp. På så sätt blir de ännu mer delaktiga i förändringen och förbättring av menyerna i skolrestaurangerna i Kävlinge kommun.

I Kävlinge kommun är måltiden i centrum vilket innebär en ständig strävan efter att servera skolmat av hög kvalitet med stor variation i menyn, så det alltid ska finnas något för alla smakar. Ett bra samarbete med eleverna och föräldrarna är nyckeln till att maten hamnar i magen där den gör nytta. Från och med årsskiftet har Måltidsservice därför möjliggjort att elever och föräldrar kan se om maten t.ex. är lagat från grunden eller är svenskproducerat genom olika symboler. Varje elev kan nu också tycka till om skolmaten i direkt anslutning till lunchen med hjälp av smileys.

9 000 besök i appen per dag

Kävlinge kommun serverar dagligen mat till 5 000 skolbarn. Mobilappen Skolmaten används av många kommuner i landet och har funnits i Kävlinge kommun i flera år. Appen är välbesökt - cirka 9 000 personer loggar in varje dag. Tidigare erbjöd appen endast information om menyn.

– Med de nya funktionerna vill vi göra det lätt för elever och föräldrar att lämna sina synpunkter och deras synpunkter kommer att spela en ännu större roll i utvecklingen och förbättringen av skolmaten. På detta sätt bidrar elever och föräldrar till alla kan hitta något de tycker om, kan äta sig mätta och orkar med hela skoldagen. Tillsammans gör vi måltiden till en god stund! säger Elin Rigo, måltidsutvecklare.

Vill du som förälder eller elev ha appen Skolmaten?

Appen Skolmaten finns där appar finns, den är kostnadsfri och används av skolor över hela landet. I appen väljer du vilken skola du vill titta på. Väl inne på menyn för en av Kävlinge kommuns skolor kan du få information om rätter och betygsätter genom att klicka på en smiley. Det går endast att betygsätta en gång per dag och app.

Uppdaterad 2019-02-25

 

E-post
kontakt@kavlinge.se

Telefonnummer
046-73 90 00

Organisationsnummer: 21 20 00 1058


Postadress
Kävlinge kommun
Verksamhetens namn
244 80 Kävlinge

Besöksadress kommunhuset
Kullagatan 2, Kävlinge


Öppettider kommunhuset
Måndag 08.00 - 16.30
Tisdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 16.30
Torsdag 08.00 - 16.30
Fredag 08.00 - 15.00

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER

Facebook logga