Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn
Nyheten är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Entreprenörsprogrammet Sommarliv gav mersmak

Alva Bengtsson och Tova Arinder

Femton ungdomar har under sommaren 2019 tagit del av satsningen "Sommarliv - ungt entreprenörskap i Skåne". Ungdomarna har utvecklat och drivit sina företagsidéer under sommarlovet och idag avrundades projektet med en avslutning i kommunhuset.

Sommarliv är ett nyutvecklat koncept för ungt entreprenörskap som drivs av Kävlinge kommun i samarbete med Sparbanken Skåne och Region Skåne. Huvudsyftet med Sommarliv att koppla passion med profession, ett stort fokus ligger på entreprenörsanda och drivkrafter.

Ungdomar mellan 16-19 år har under sommarlovet fått möjlighet att driva och utveckla sina egna projekt eller företagsidéer med handledning och stöd av Kävlinge kommun. För att skapa en bra startplatta har deltagarna inför programmet genomgått en utbildning i form av en veckas kick-off med duktiga inspiratörer och dessutom fått ett startkapital på 2000 kr. De har även fått handledningsstöd från mentorer samt tillgång till nätverk och mentorer.

Alva Bengtsson och Tova Arinder har drivit Kauwela Café - ett cyklande café mellan Barsebäcks strand och Barsebäcks hamn. De har sålt hembakt och juice på räddad frukt från märket Rescued fruits.

- Svårast har nog varit att får klart allt innan vi startade. Alla steg har varit svåra på sitt sätt men ändå kul. Roligast har nog varit att få höra all positiv respons och att få driva och starta upp ett företag med sin bästa kompis, säger Alva och Tova.

Sommarliv har givit mersmak och med största sannolikhet kommer Alva och Tova att utveckla verksamheten inför nästa sommar.

Den 13 aug samlades deltagarna till ett avslutningsmöte för att pitcha sina affärsidéer och berätta om de erfarenheter de gjort.

Är intresserad av att prova på företagande? Håll utkik till våren inför Sommarliv 2020!

 

Uppdaterad 2019-08-13

 

E-post
kontakt@kavlinge.se

Telefonnummer
046-73 90 00

Organisationsnummer: 21 20 00 1058


Postadress
Kävlinge kommun
Verksamhetens namn
244 80 Kävlinge

Besöksadress kommunhuset
Kullagatan 2, Kävlinge


Öppettider kommunhuset
Måndag 08.00 - 16.30
Tisdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 16.30
Torsdag 08.00 - 16.30
Fredag 08.00 - 15.00

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER

Facebook logga