Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn
Nyheten är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Första steget mot nya området Almelund i Kävlinge

Karta över bostadsområdets Almelunds placering.

Almelund ska bli ett attraktivt bostadsområde med bra läge i direkt anslutning till befintlig bebyggelse och infrastruktur.

Åkermark i västra Kävlinge ska bli attraktiva bostadsområdet Almelund. Nu utlyser Kävlinge kommun en så kallad markanvisningstävling för byggherrar. Detta för att få fram förslag på hur delar av det nya bostadsområdet ska utformas.

Almelund är idag åkermark och ligger i den västra delen av Kävlinge längs Högsvägen, emellan Almelunds gård och bostadsområdet Åkershäll. Området har ett bra läge i direkt anslutning till befintlig bebyggelse och infrastruktur. Flera viktiga platser, såsom järnvägsstationen i Kävlinge, handelsområdet i södra Kävlinge, idrottsområdet i norra Furulund samt rekreationsområdet mellan orterna, ligger alla inom kort avstånd från Almelund.

Detaljplanen för Almelund gör det möjligt att bygga både bostäder och förskola i området. Detaljplanen medger att området kan bebyggs med cirka 110 friliggande eller sammankopplade småhus, radhus och flerbostadshus. Behovet av att bygga en ny förskola i området utreds av kommunen.

Karta över områden som ingår i markanvisningstävlingen för Almelund.

Delområden som är aktuella för markanvisningstävlingen.

Startskottet för Almelund

Som första steg i utformningen av Almelund utlyser nu kommunen en så kallad markanvisningstävling. Olika byggherrar ges möjlighet att komma med förslag på hur en del av bostadsområdet ska byggas och utformas (se markerad yta i bild nedan). Byggstart beräknas till våren 2021.

Kommunen bjuder in byggherrar till markanvisningstävling för Almelund

Markanvisningstävlingen gäller på kartan utmarkerade områden. Anbud med utbyggnadsförslag lämnas in senast 15 maj 2019. Läs mer om markanvisningstävlingen för Almelund.

Uppdaterad 2019-03-19

 

E-post
kontakt@kavlinge.se

Telefonnummer
046-73 90 00

Organisationsnummer: 21 20 00 1058


Postadress
Kävlinge kommun
Verksamhetens namn
244 80 Kävlinge

Besöksadress kommunhuset
Kullagatan 2, Kävlinge


Öppettider kommunhuset
Måndag 08.00 - 16.30
Tisdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 16.30
Torsdag 08.00 - 16.30
Fredag 08.00 - 15.00

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER

Facebook logga